Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi İçin..

Şiddetin Engellenmesi İçin Özel Kurs Açıldı

Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi İçin..

Ziya Selçuk açıkladı : Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi İçin Özel Kurs Açıldı

Salgın döneminde şiddetin etkileri araştırılıyor.

Salgın döneminde şiddetin etkileri araştırılıyor. Bu kapsamda 47 bin 968 ortaokul ve lise öğrencisine ulaşıldığını söyledi. Bakan Selçuk, Akademisyenlere de araştırma çağrısı yapan Bakan Selçuk ‘Saha araştırmalarına destek vereceğiz’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’nda konuştu. Bakan Selçuk salgın döneminde şiddettin araştırılması için özel araştırma yaptıklarını açıkladı. Bugün meclisin konusu kadına şiddetin eğitim boyutuydu. Salgın döneminde şiddetin artması ve etkisi hakkında değerlendirmeler yapıldı. 

‘ARAŞTIRMANIN UYGULAMA SÜRECİ TAMAMLANDI, ANALİZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR’

Bakan Selçuk, ‘Salgın sürecinde psikolojik iyi oluş araştırması için çalışma yapılıyor. 47 bin 968 ortaokul ve lise öğrencisine uygulandı. Araştırmanın uygulama süreci tamamlandı, analiz süreci devam ediyor’ ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK’TAN AKADEMİSYENLERE DESTEK ÇAĞRISI

Bakan Selçuk, akademisyenlere de çağrı yaptı. Selçuk, Araştırmalarında akademisyenlere destek vereceğini açıkladı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ENGELLENMESİ İÇİN ÖZEL KURS

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi için özel bir kurs açıldığını ilan eden Selçuk, ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Kurs Programı açıldı. Mayıs 2021’de 48 kurs faaliyetine başladı. 322 kadın ile 198 erkek olmak üzere 520 kursiyere ulaşıldı. Bu yeni uygulamayı yaygınlaştıracağız’ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2021, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER