Ali ER " Avukatlar Adil Olmalı"

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 8 Avukat, Mersin Barosu Hizmet Binası’nda yapılan yemin töreniyle ruhsatlarını Baro Başkanı Av. Ali Er’den aldı.

Ali ER

Av. Hacı Emir Sanlı, Av. Ufuk Emre, Av. Emre Canpolat, Av. Cihan Erdal, Av. Deniz Karakaya, Av. İrem Ergenç, Av. Aişe Selimoğlu, Av. Ömer Akdemir düzenlenen yemin töreninde hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve uygun davranacağına yemin ederek, avukatlık ruhsatlarını alıp mesleğe resmi olarak ilk adımı attılar.

Meslektaşlarına tavsiyede bulunan Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, avukatların hiç kimsenin baskısı altında kalmadan savunmayı temsil etmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın hak ve hukukunu etkili bir şekilde savunursak, bu ülkede hak ve adalet yerini bulur. Bir avukat bağımsız olmazsa, mesleğini iyi yapamazsa, toplumda hiç kimse adil yargılanamaz. Avukat adil davranış sergilemeli. Bugün, meslektaşlarımın avukatlık mesleğine ilk adımı atmasının mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Hepinizi yürekten kutluyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Mesleğe ilk adımı atmış olmanın heyecanını yaşayan avukatlar, kendilerine her zaman destek olan Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER