Yenişehir Belediyesinden bir ilk daha

İlklerin Belediyesi Yenişehir Belediyesinden, Mersin'e yakışan bir projenin daha yapımına başlandı. konu ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Bir çok projede olduğu gibi gençlerin eğitimine yönelik projelere ağırlık verdiklerini ifade etti.

Yenişehir Belediyesinden bir ilk daha

 Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekiplerince Deniz Mahallesinde yapımına başlanan Bilim Deney Merkezinin temelinin atıldığını bilgisin veren Başkan Genç,“Geleceğimizin çoçukları için hazırlanan Mersin Bilim Deney Merkezi bilimi seven herkes için düşünülmüş bir projedir. Şu an temel atma aşamasında olan ve 2018 yılının sonunda tamamlanmasını hedeflediğimiz Bilim Deney Merkezi eğitim amaçlı olarak yapılmaktadır. İçerisinde 1 adet planetaryum, çok amaçlı salonlar, gözlemevi, bilim müzesi, mekanik araç ve gereçler eşliğinde pratik bilim çalışmalarının yapılacağı mahaller ve bilim insanlarına ait çeşitli heykeller bulunacaktır.

 

            Merkezimiz, bilimle ilgilenen, merak eden, sadece okuyarak değil, deneyerek ve gözlemleyerek öğrenmeyi hak eden bütün çocuklarımız için oluşturulmaktadır. Proje tamamlandığında tüm deney aletlerimizi kullanmak ve yeni bilgiler öğrenmek isteyen çocuklarımız ile en az onlar kadar meraklı büyüklerimiz, merkezimi ziyaret edebileceklerdir,” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER