Prof. Erk: “Aile Şirketlerinin Batmasının En Büyük Nedeni Kardeşler Arası Kavga”

Mtosb İle Aya Yönetim Ve Gelişim Merkezi İşbirliğinde Gerçekleştirilen ‘mtosb Akademi Eğitimi’ Başladı. Mtosb Bünyesindeki Şirketlerin Sahiplerine Ve Çalişanlarina Eğitim Desteğinin Verileceği Akademi Eğitimi’nin İlk Dersini Çukurova Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Erk Verdi.

Prof. Erk: “Aile Şirketlerinin Batmasının En Büyük Nedeni Kardeşler Arası Kavga”
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Akademi Eğitimi’nin ilk dersini veren Prof. Dr. Nejat Erk, 2003 yılında Türkiye’nin en büyükler kategorisinde yer alan 20 aile şirketinde parçalanma yaşandığına dikkat çekerek, parçalanmanın nedeninin yüzde 43 kardeşler arası kavgalar, yüzde 19 ise mülkiyet paylaşımından kaynaklandığını söyledi.
MTOSB ile AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘MTOSB Akademi Eğitimi’ başladı. MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve AYA Kurucusu Dr. Obengül Ejder öncülüğünde başlatılan ve MTOSB bünyesindeki şirketlerin sahiplerine ve çalışanlarına eğitim desteğinin verileceği Akademi Eğitimi’nin ilk dersini Çukurova Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Erk verdi.
“AİLE ŞİRKETLERİNİN BATMASININ EN BÜYÜK NEDENİ KARDEŞLER ARASI KAVGA”
MTOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Prof. Dr. Erk, “Aile Şirketleri Neden Batar?” konusunu anlattı. Şirket sahipleri ve üst düzey yöneticilerin katıldığı eğitimde Prof. Dr. Erk, aile şirketlerinin piyasa, makro ekonomik gelişmeler veya çevre faktörlerinden değil, bizzat ailenin kendinden veya yönetsel hatalardan başarısız olduğunu belirtti. Dünyadaki işletmelerin yüzde 65 ile yüzde 80’ini aile şirketlerinin oluşturduğuna işaret eden Erk, bu şirketlerin genellikle kötü yönetim, yetersiz sermaye, iş yerinin konumu ve aşırı genişleme nedenleriyle battığını bildirdi.
2003 yılında Türkiye’nin en büyükler kategorisinde yer alan 20 aile şirketinde parçalanma yaşandığını anımsatan Erk, araştırmalar sonucu parçalanmanın yüzde 43’ünün kardeşler arası kavgalar, yüzde 19’unun ise mülkiyet paylaşımından kaynaklandığının ortaya konulduğunu ifade etti.
Sunum sonrasında katılımcılara sertifikaları verilirken, eğitimlerin 11 Şubat 2016 tarihinde Av. Hüseyin Ergene ve Av. Damla Özdemir tarafından verilecek “İş Hukuku” konferansı ile devam edeceği bildirildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER