Alman Bakan Muller, Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti

Federal Almanya Cumhuriyeti Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dr. Gerd Müller, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin çocuklarının eğitim olanaklarına kavuşmalarını sağlamak için Türk Hükümeti’ne...

Alman Bakan Muller, Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti
Federal Almanya Cumhuriyeti Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dr. Gerd Müller, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin çocuklarının eğitim olanaklarına kavuşmalarını sağlamak için Türk Hükümeti’ne destek vermek istediklerini belirterek, “Suriyeli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere 25 milyon avro yardım vereceğiz” dedi.
Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Müller, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin’de, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Mürüvvet Faik Uğuz İlkokulu’nu (Toroslar 2 Nolu Geçici Eğitim Merkezi) ziyaret etti. Kalabalık bir heyetle geçici eğitim merkezine gelen Bakan Müller’i, Mersin Valisi Özdemir Çakacak tarafından karşılandı. Ziyarete, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da katıldı.
Ziyarette Bakan Müller’e, Suriyeli öğrencilere yönelik verilen eğitimlerle ilgili bir sunum yapan Eğitim Merkezi Koordinatörü Emre Bukan, Suriyeli mülteci ailelerin çocuklarına eğitim öğretim hizmeti veren 2 Nolu Geçici Eğitim Merkezi’nin 2015 yılı Nisan ayı itibariyle 12 derslikli olarak hizmete açıldığını ifade etti. Bukan, merkezde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 1 eğitim koordinatörü, 1 koordinatör yardımcısı, 3 Türkçe öğretmenle birlikte 33 Suriyeli gönüllü öğretmenin ana sınıfından liseye kadar her kademede eğitim verdiğini kaydetti. Merkezde 484’ü kız, 477’si erkek olmak üzere 961 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Bukan, ayrıca hafta sonlarında Suriyeli yetişkin misafirlere yönelik olarak verilen kurslarla Türkçe’yi öğrenmeleri için yardımcı olunduğunu da dile getirdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince, Mersin’de Suriyeli misafirlere yönelik yürütülen eğitim hizmetleri ile ilgili yapılan sunumda da Mersin’de oluşturulan 15 geçici eğitim merkezindeki 289 derslikte 12 bin 590 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü, bu merkezlerde 732 gönüllü Suriyeli öğretmen ile 59 Türkçe öğretmeninin görev yaptığı belirtildi. Devlet okullarında eğitim gören 4 bin 377 Suriyeli öğrenci ile birlikte Mersin’de 17 bine yakın Suriyeli öğrenciye eğitim verildiği ifade edildi.
“SURİYELİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN TÜRK HÜKÜMETİNE DESTEK VERMEK İSTİYORUZ”
Sunumun ardından Suriyeli öğretmenlerle bir süre sohbet eden Bakan Müller, daha sonra yaptığı konuşmada, tüm çabalarının barış için olduğunu vurgulayarak, “Hepimiz barış için çaba gösteriyoruz. Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı olarak, Türk Hükümeti’ni temsil eden Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak’a teşekkür etmek için buradayım. Çünkü sizler Suriyeli ailelerin burada barış içinde yaşamalarını sağlıyorsunuz. Türkiye, kadın, erkek, çocuk 2 milyonun üzerinde insanı himaye ediyor. Bu nedenle Alman Hükümeti olarak sizlere teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Suriyeli çocukların eğitimi için Türk Hükümetine destek vermek istiyoruz. Bu kapsamda 2016 yılında da mali desteğimizi sürdüreceğimizi, bu ve benzeri merkezlerde kullanılmak üzere 25 milyon avro daha yardım vereceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER