Başkan Turgut’tan Festival Toplantısı

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 43.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kültür Festivali öncesi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turgut, basın mensuplarının festival ile ilgili istek ve düşüncelerini de değerlendirdi.Silifke...

Başkan Turgut’tan Festival Toplantısı
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 43.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kültür Festivali öncesi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turgut, basın mensuplarının festival ile ilgili istek ve düşüncelerini de değerlendirdi.
Silifke Festivalinin bu yıl geniş kapsamlı olabilmesi için her kesimden vatandaşın görüş ve fikirlerinin alınarak değerlendirileceğini ifade eden Başkan Dr. Mustafa Turgut, ilk olarak ilçede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Turgut, daha sonraki toplantılarda turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğini açıkladı.
43. Uluslar arası Kültür Haftasıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Uluslararası Kültür Festivali bu yıl yine 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlamayı planlıyoruz. Fakat önümüzdeki yıl öğrencilerin ve yazlıkçıların tatillerini de göz önünde bulundurursak bu tarihlerin değiştirilerek ileriye alınması ve festival isminin Müzik ve Folklor Festivali olarak yeniden değiştirilmesi için çalışmak lazım. Bunun yanında festival kapsamında kurulan çadırlarla ilgili düzenlemeler getirdik. Kıl çadırların yöremize özgü eşyalarla kurulmasını talep edeceğiz. Çadırlarımızda ki müzik konusunda yöremizin kullandığı müzik aletleri kullanılıp, açıkta hiçbir içecek satılamayacak ve yöremizin dışındaki hiçbir meyve ve sebze satışına izin verilmeyecek” dedi.
Kortej geçişlerinin yöresel kıyafetleriyle insan unsurunun daha fazla olarak halkın görebileceği bir alanda Göksu Parkı Meydanı’nda yapmayı düşündüklerini belirten Turgut, "Ayrıca Festival haftamıza kadar bir Taş heykel sempozyumu yapmayı planlıyoruz. 5 adet heykel yapılması için bu çalışmanın 30 Nisan tarihinden 20 Mayıs tarihine kadar devam etmesini düşünüyoruz. Bu ve benzeri projelerimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Hafta boyunca devam edecek olan tüm etkinliklerle ilgili hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Sportif yarışmalar, halk oyunları gösterileri, yoğurt ve batırık yarışmaları, yöresel seyirlik oyunların sergilenmesi, yörük kültürünün canlandırılması ve sanatçı konserleri ile halkımıza çok güzel bir program hazırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Ekonomik kazançtan ziyade kültürel değerlerleri ve yöresel ürünleri tanıtmaya daha fazla ağırlık vereceklerini belirten Başkan Turgut, şöyle devam etti:
“Silifke ve Silifkemizin yerel ve ulusal alanda tanıtılmasına siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da büyük katkılarını bekliyoruz. Silifke Kültür Haftamızı sivil toplum kuruluşlarımızla, resmi kurum ve kuruluşlarımızla, halkımızla ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte en güzel şekilde kutlayacağız. Bu yıl her beldeye yayılması için fikir alış verişinde bulunuyoruz. Aynı zamanda ekonomik kazançtan ziyade kültürel değerlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tanıtmaya daha fazla ağırlık vereceğiz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER