Kuyumculukta mesleki yeterlilik yayım..

Kuyumculukta mesleki yeterlilik yayımlandı

Kuyumculukta mesleki yeterlilik yayım..

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından hazırlanan ‘Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4) Ulusal Yeterliliği’ onaylandı.

Metal sektöründe, kuyumculukla ilgili ulusal yeterlilik, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Metal Sektör Komitesi tarafından değerlendirildikten sonra MYK Yönetim Kurulu’nun kararıyla yürürlüğe girdi.

Bu yeterlilikler, MYK’nın, kuyumculuk sektöründe yer alan mesleklere ilişkin meslek standartları ve mesleki yeterliliklerin hazırlanması hususunda görevlendirdiği İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlanmıştı.

Bu görevlendirme kapsamında İTO tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde; kuyumculuk sektöründe 8 meslek standardı hazırlanmış ve MYK sektör komitesinin onayının ardından 2017 yılında Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

ZORLU SÜREÇ

Hazırlanan meslek standartları baz alınarak, İTO Kuyumculuk Meslek Komitesi ve sektör temsilcilerinin iştiraki ile mesleki yeterlilik oluşturma çalışmaları başlatıldı. İlk etapta sektörün can damarı olan Kuyumcu (Perakende) Seviye 4 Mesleki Yeterliliği’ne ilişkin çalıştay gerçekleştirildi.

Hazırlanan yeterliliğin şeffaflığı ve katılımcılığı artırmak, aynı zamanda objektif ve ulusal platformda kabul gören bir mesleki yeterlilik oluşturabilmek, ilgili tarafların talep ve beklentilerini tam olarak karşılamak amacıyla ilgililerin görüşüne sunuldu. Kurum ve kuruluşlar ve ilgililer tarafından İTO’ya iletilen görüşler değerlendirildi. En sonunda da MYK Metal Sektör Komitesi tarafından doğrulanarak yayımlandı.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİK

Yayımlanan Kuyumcu (Perakende) Seviye 4 Mesleki Yeterliliği ile kuyumcu mağazalarının çalışanlarının sahip olması gereken asgari bilgi ve beceri düzeyini belirleyen ve uluslararası geçerliliği olan mesleki belge almalarının önü açılmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER