Halkkent MERCEK’te Kurslar Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mesleki Eğitim Merkezi MERCEK’in 3.’sü Halkkent’te bulunan Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde açıldı. İş piyasasının ihtiyaçları, vatandaşların ve bölge halkının talepleri de alınarak açılan kurslar ücretsiz bir şekilde veriliyor.

Halkkent MERCEK’te Kurslar Başladı

MERCEK’in ilk kursları ise İngilizce ile Hasta ve Yaşlı Öz Bakım kursu oldu. Bunun yanı sıra Mutfak Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi, Giyim Üretim Teknolojileri Atölyesi ve Saç Bakım ve Güzellik Atölyesi de önümüzdeki günlerde açılacak. Başvuru yapmak isteyenler mersin.bel.tr adresinde bulunan ‘Duyurular’ kısmını takip ederek, Halkkent MERCEK başvuruları üzerinden yapabilir.

“Yerel iş piyasasının ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik kurslar açıyoruz”

MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, “Burada hem vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, hem yerel iş piyasasının ihtiyaçlarına yönelik, hem de merkezlerimizin bulunduğu lokasyonların talebine göre kurslarımızı açıyoruz. Bunu yaparken, aynı zamanda Toroslar Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halindeyiz. Kurslarımızın sonunda, öğrencilerimiz sınava tabi tutulacaklar. Bu sınav sonrasında başarı gösteren kursiyerlerimize, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını teslim edeceğiz” dedi.

Yeni başlayan İngilizce ile Hasta ve Yaşlı Öz Bakımı kursu hakkında bilgi veren Maya, “İngilizce A1 seviyesindeki derslerimiz 120 saat, hasta ve yaşlı öz bakımına destek olacakların kursu ise 160 saat. İngilizce kurslarımız sabah, öğlen ve akşam olmak üzere üç grup halinde verilmekte. Toplamda dört sınıfımız var. Yoğun bir başvuru söz konusu. Hasta yaşlı bakımında da iki sınıfımız var. Hem sabah grubu, hem öğle grubu. Yine yoğun bir ilgi ve taleple bize başvurdular. Kurslarımızı açtık, derslerimiz de gayet güzel gidiyor” ifadelerine yer verdi.

Maya, Halkkent MERCEK’te açacakları diğer kurs başlıklarını da paylaşarak, “Sonrası için de halen çalışmaları devam etmekte olan projelerimiz bulunmaktadır. Bunlardan bilgisayar destekli programların olacağı bir Bilgisayar Atölyesi, içinde aşçılık, pastacılık gibi kursların olduğu Mutfak Atölyesi, Giyim Üretim Teknolojileri atölyemiz olacak. Bunun dışında saç bakım ve güzellik hizmetlerinin de olacağı atölyelerimiz kurulacak” diye konuştu.

“İngilizcede A1, A2 ve B1 seviyelerinin eğitimi verilecek”

Toroslar Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde usta öğretici olarak çalışan İngilizce Öğretmeni Gözde Nur İncirbelen, MERCEK’te İngilizce dersi veriyor. Derslerin içeriğini paylaşan İncirbelen, “Biz İngilizce’de A1, A2 ve B1 seviyeleri olarak ilerliyoruz. Şu an ilk kursumuzu A1 olarak açtık. Burada öncelikle, öğrencilerimizin eksik olan temel altyapısını veriyoruz. Daha sonrasında onları kendilerini ifade edebilecekleri, bir toplum içerisine girdiklerinde karşılaşabilecekleri en ufak soruya bile cevap verebilecekleri bir seviyeye çıkartıyoruz. Her kursun sonunda geçtikleri sınav sonucuna göre de, biz onları bir üst kursa devam ettirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Taleplerin yoğun olduğuna da değinen İncirbelen, “Öğrenci yoğunluğumuz çok güzel bir seviyede. Velilerimiz, kursiyerlerimizin aileleri, ücretli bir kursa yazdırma noktasında sıkıntı yaşayacakları için, şu an MERCEK’teki ücretsiz kurslarımıza yoğun bir talep oluyor. Bu durumdan da memnunlar ve biz de bu şekilde onlara destek oluyoruz” diye belirtti.

“MERCEK’in ücretsiz olması ilgimi çekti”

Mersin Üniversitesi’nde Ulaştırma Hizmetleri bölümünde okuyan 21 yaşındaki Mustafa İmrak, MERCEK’te İngilizce kursuna başlayan öğrencilerden. Kendisi için ücretsiz kursun avantaj olduğunu dile getiren İmrak, “Ulaştırma hizmetleri okuduğum için yollarda çalışacağım. Bundan dolayı sürekli bir İngilizce ihtiyacı duyacağım. Açıkçası bir de evrensel bir dil olduğu için, kendimi geliştirmek de istedim. Ondan dolayı İngilizce kursuna başvurdum. Hatta Almanca kursuna da başvurdum. O da haftaya başlayacak. Ben öğrenci olduğum için, ailem de beni destekliyor ama bunun için dışarıda bir eğitimi destekleyecek durumumuz yok. MERCEK’in hem ücretsiz olması, hem de hocalarımızın ilgili olmasından dolayı tercih ettim” dedi.

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER