Dünya Bocce Şampiyonası Toroslar'da

Bocce sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Toroslar, 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ve Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Dünya Bocce Şampiyonası Toroslar'da

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi tarafından, 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında dünyada ilk kez Toroslar Bocce Tesisi'nde düzenlenecek olan şampiyonanın basın lansmanı yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü antrenörü Niyazi Kutlay, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu, spor adamları, sporcular ve basın mensupları katıldı.

Spora verdikleri her desteğin başarı olarak geri dönmesinden gurur duyduklarını söyleyen Başkan Yılmaz; "Mersinimizin uluslararası alanda gerçekleştireceği organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Ulusal ve uluslararası şampiyonalardan madalyalarla dönen Toroslar Belediyesi Bocce Takımının, bocce branşında ilçeyi ve kenti Türkiye'nin bir numarası yapmayı başardığını belirten Başkan Yılmaz; "İlk defa volo ve raffa branşlarının bir arada yapıldığı bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER