Başkan Tuna, Hıdrellezin Barış Ve Huzur Getirmesini Diledi

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Dünyasının Kültür, Gelenek Ve Göreneklerinden Biri Olan Baharın Müjdeleyicisi ‘hıdrellez Bayramı’nı Kutlayarak, Hıdrellezin Barış Ve Huzur Getirmesini Diledi.

Başkan Tuna, Hıdrellezin Barış Ve Huzur Getirmesini Diledi
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden biri olan baharın müjdeleyicisi ‘Hıdrellez Bayramı’nı kutlayarak, Hıdrellezin barış ve huzur getirmesini diledi.
Başkan Tuna, Hıdrellez Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, kültürel değerlerin korunup yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değinen Tuna, “Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştuğu ve baharın gelişini müjdeleyen gün olan Hıdrellez Bayramı, Nevruz gibi en güzel geleneklerimizden biridir. Bir millet, kültürel değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktarabilirse varlığını daha iyi sürdürebilir. Onun için bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek en büyük görevimiz olmalıdır. Bu değerler birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır. Çiçek bahçesi gibi olan bu halkımızın içerisine inşallah ayrık otları giremeyecek ve ayrıştırmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir. Bolluk ve bereketi de simgeleyen Hıdrellezin, sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimizin Hıdrellez Bayramını kutluyorum” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER