(Özel Haber) Kiraz Üreticisini Güldürüyor

Mersin’in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan turfanda kiraz, üreticinin yüzünü güldürüyor. Sezonundan çok önce olgunlaşan kirazın kilosu, cinsi ve özelliğine göre 6 ila 10 lira arasında değişiyor.İlçeye bağlı 750 rakımlı Esenpınar’da...

(Özel Haber) Kiraz Üreticisini Güldürüyor
Mersin’in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan turfanda kiraz, üreticinin yüzünü güldürüyor. Sezonundan çok önce olgunlaşan kirazın kilosu, cinsi ve özelliğine göre 6 ila 10 lira arasında değişiyor.
İlçeye bağlı 750 rakımlı Esenpınar’da üreticiler imece usulüyle kiraz hasadına başladı. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi kiraz mayıs ayı başında verimiyle üreticiyi mutlu etti, albenisiyle göz okşadı.
Bu yılki verimden memnun olduklarını söyleyen üretici Mustafa Yıldız, "Bu yıl kirazlarımız çok iyi, verim yüksek, kaliteli de. Geçen yıllara göre 20 gün erken olgunlaştı. Fiyatların çok fazla düşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Çin’e ihracatla ilgili bir anlaşma yapıldığı söyleniyor. Verim iyi, mahsul tutumu iyi Allah sonunu hayır getirsin" dedi.
Hasada yardım eden vatandaşlardan Şükran Gürsoy da, "Mevsimin ilk turfanda kirazı çıktı. İmece usulü topluyoruz. Fiyatlar şu an için üreticinin yüzünü güldürüyor. İnşallah böyle devam eder" dedi.
İmeceye katılıp kiraz toplayan üniversite öğrencisi ise, "Yöremizde kiraz hasadı başladı. Toplamaya yardım için geldim. Hem kiraz topluyoruz, topladığımız kirazlardan da yiyoruz. Tadı da oldukça lezzetli" şeklinde konuştu.
İlçede toplanan ilk kirazların İstanbul ve Ankara’ya sevk edileceği ve iç piyasada değerlendirileceği öğrenildi.
VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU
Çıkması heyecanla beklenen meyvelerin başında gelen kiraz, antioksidan bakımından zenginliği ile tüketilmesi gereken meyveler sıralamasında ilk sıralarda yerini alıyor. C, A ve K vitaminleri açısından zengin olan kiraz; fosfor, demir ve kalsiyum mineralleri bakımından önemli bir kaynak olarak dikkat çekiyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER