Başkan Kocamaz, Engelliler Haftası’nı Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin’i engelli bireylerimizin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getirmek ve engelli vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve rahat bir hayat sunabilmek için Büyükşehir Belediyesi...

Başkan Kocamaz, Engelliler Haftası’nı Kutladı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin’i engelli bireylerimizin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getirmek ve engelli vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve rahat bir hayat sunabilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizde birçok çalışma yapıyor, birçok proje geliştiriyoruz" dedi.
Kocamaz, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli bireylerin sosyal, kültürel, sportif, sağlık ve eğitim gibi hayatın tüm alanlarına etkin katılımlarını sağlamak, örnek bir kent oluşturmak ve bu hizmetleri sürekli hale getirmenin öncelikli amaçları olduğunu belirterek, "Mersin’in engelli vatandaşlarımız gözetilerek yeniden yapılandırılmasında ve onların gerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve imkanlarından gerekse kentsel yaşam alanlarından sağlıklı bireyler ile eşit oranda faydalanmasını sağlamak amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk defa Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı kurduk ve engelli vatandaşlarımızın meslek sahibi bir birey olarak üretim aşamasında yer almalarına vesile olduk. Yine engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle, onların toplum hayatına katılmasını sağladık" diye konuştu.
Engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla Mersin’de ve tüm Türkiye’de örnek teşkil edecek hizmetleri ve projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti; "Bu kapsamda Otistik Çocuklar Eğitim Merkezimizin inşaatını tamamladık, inşallah haziran ayı içerisinde merkezimizi hizmete açmayı planlıyoruz. Özel ve kamu alanlarında engelli bireylerimiz için uygun yaşam alanları oluşturmak amacıyla Mesleki Eğitim Merkezi ve Engelli Yaşam Merkezlerinin proje ihalelerini yaptık. Engelsiz otobüslerimiz ve Engelli Transfer Araçlarımız ile engelli bireylerimizin ulaşımda yaşadığı sorunları en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Kentin birçok noktasında yaptığımız çalışmalarla kaldırımları, durakları, kavşakları, özel ve kamu binalarını engelsiz hale getiriyoruz."
Kocamaz, açıklamasının sonunda, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenledikleri ve engellilerin katılımıyla hafta boyunca sürecek olan, içerisinde kültürel ve sportif aktivitelerin yer alacağı 9. Geleneksel Mersin Engelliler Şöleni’ne tüm Mersinlileri davet etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER