Anamur'da Bal Ormanı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Anamur ilçesinde 54 hektar alanda arıcıların hizmetine sunmak üzere bal ormanı oluşturacak.

Anamur'da Bal Ormanı
Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bal ormanı 2014 yılı çalışmaları başladı. Bu kapsamda, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında, 2014 yılı içinde tesis edilerek yöre arıcılarının hizmetine sunulması planlanan bal ormanı sahası tespit edilerek çalışmalara başlandı. Kızılaliler Köyü Bağla mevkiinde denizden 140 metre yükseklikte planlanan bal ormanının toplam alanı 54 hektar olacak. Belirlenen alanda arıcılık açısından önemli olan püren ve kızılçam hakim türler olurken, laden ve meşe ağaçları da yer alıyor. Arıcılar ve arılar açısından 4 adet arı suluğu, 5 adet kovan cebi ve 1 adet çeşme yapılması planlanan alana yalancı akasya, badem, biberiye, hayıt ve keçiboynuzu da dikilecek.

Bal ormanı alanında inceleme yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, konuya ilişkin açıklamasında, Bölge Müdürlüğü’nün sosyal ormancılık çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydetti. Ormancılığı halkla birlikte yan yana yapmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Baca, “Vatandaşımızın gelirini artırmaya dönük projelerimizin olumlu sonuçlarını gördükçe yaptığımız çalışmalardan memnuniyetimiz daha da artıyor. ODÜH Şube Müdürümüz Gökhan Şener ve ODÜ Başmühendisimiz Yunuz Agkuş'u özverili ve titiz çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Projeye gösterdikleri ilgi ve emekleri için başta Orman İşletme Müdürümüz Hüseyin Meteris ve Orman İşletme Şefimiz Ahmet Toklu olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların devamını bekliyorum. Tesis işlemleri kısa sürede bitirilecek olan bal ormanı yöre arıcılarımıza hayırlı olsun" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER