Mersin Nefes Alacak

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından hazırlanan 'Mersin Nefes İstiyor' projesi hayata geçiyor. Mersinlilerin heyecanla beklediği proje kapsamında Denizpark alanında şantiye kurulum çalışmaları başladı.

Mersin Nefes Alacak

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından hazırlanan 'Mersin Nefes İstiyor' projesi hayata geçiyor. Mersinlilerin heyecanla beklediği proje kapsamında Denizpark alanında şantiye kurulum çalışmaları başladı.

MESİAD PROJEYİ 25 HAZİRAN’DA KAMUOYUNA DUYURMUŞTU

'Mersin Nefes İstiyor' projesi 25 Haziran 2019 tarihinde MESİAD’ın bölgede yaptığı ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin başkan ve temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasıyla Mersin kamuoyuna duyurulmuştu.

BAKAN ELVAN, PROJEYİ YERİNDE İNCELEMİŞTİ

23 Ağustos 2019 tarihinde Mersin'e gelen TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ve MESİAD Başkanı Hasan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın da katılımıyla, MESİAD’ın eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu alanı ile kışla arazisi, deniz feneri, denizpark ve orduevi arazilerinde yeşil alan ve plaj düzenlemesi yapılmasına ilişkin hazırladığı ‘Mersin Nefes İstiyor’ projesinin uygulama alanını yerinde incelemişti.

ENGİN, “PROJE MERSİN’E HAYIRLI OLSUN”

MESİAD tarafından hazırlanan 'Mersin Nefes İstiyor' projesi ile balıkçı barınağı yanındaki eski aqupark ile yıkılan eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ve OYAK arazisini de kapsayan 140 dönümlük saha yeşil alana dönüştürülecek. MESİAD Başkanı Hasan Engin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisi, müftü deresi doğusundaki OYAK’ın kapsadığı alan olan eski kışla arazisi ve iki alanın önünde uzanan Vakıf Teras, Deniz Feneri, Orduevi plajı ile Çamlıbel balıkçı barınağı bir bütün olarak kente kazandırılacak. Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’a teşekkür ediyoruz. Proje Mersin’e hayırlı olsun” dedi.

Başkan Engin, 'Mersin Nefes İstiyor' projesini yapacak yüklenici firma olan Özbek İnşaat tarafından Denizpark alnında şantiye kurulum çalışmalarına başlandığını ifade etti.

ELVAN, “BİR YIL İÇİNDE HİZMETTE OLACAK”

MESİAD’ın hazırladığı ve Mersin kamuoyunun tam destek verdiği 'Mersin Nefes İstiyor' projesi ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müjdeli haberi verdi. Elvan, yer tesliminin yapıldığını duyurarak, “Bir sene içerisinde milletimizin çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği, şehrin içinde doğa ile buluşacağı millet bahçesi inşallah hizmette olacak. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ENGİN, “MERSİN İÇİN DAİMA ÇALIŞACAĞIZ”

Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden MESİAD Başkanı Hasan Engin ise, Mersin için durmadan çalışacaklarını belirterek şunları söyledi: “Mersin Nefes İstiyor projesi için şantiye kurulum çalışmaları başladı. Müjdeli haberi proje aşamasında bizi destekleyen ve bize büyük katkıları olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan verdi. Artık çok daha fazla heyecanlıyız. Projenin bitmesi ile Mersin nefes alacak, bu süreçte başta Sayın Lütfi Elvan olmak üzere Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su’ya, projeyi destekleyen Mersin’deki sivil toplum kuruluşlarına ve tabi ki Mersin halkına teşekkür ediyoruz. Bu proje için MESİAD olarak çok çaba gösterdik ve meyvesini de aldık. Mersin Nefes İstiyor projesi hayata geçtiği zaman kentte yaratacağı etkiyi hep birlikte yaşayacağız. MESİAD olarak Mersin için durmadan çalışacak ve üreteceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER