Mermur-Sen Genel Başkanı Mersin'de

Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 No.lu Şube iş yeri temsilcileri, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Sendika üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Mermur-Sen Genel Başkanı Mersin'de

Açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 No.lu şube başkanı Abdulla Çelik yaptıktan sonra, kürsüye Genel Başkan Ali Yalçın geldi. Toplantıya Milli eğitim İl Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri ve İşyeri temsilcileri de katıldı.

Yalçın, konuşmasına tüm üyeleri selamlayarak başladı. Devletten alacaklı ama millete karşı borçlu olduklarını; “ Bizim işimiz millet, derdimiz millet, kendimiz milletiz. Biz işimizin kolay olmadığını biliyorduk ama  bizde kolay işlerin adamı olmadığımız için bu işe başladık. Bu teşkilatın alnındaki terde, güçte sizsiniz. Bu teşkilatın bir üyesi olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.” diyerek konuşmasına devam etti.

SENDİKAL AĞI 100’LERCE ÜLKEYE YAYDIK

Toplumun her kesimini kucaklayarak ayrıştırmadan insanları diline, dinine ve ırkına göre kategorize etmeden kucaklayarak büyük bir Türkiye ideali ortaya çıkardıklarını ifade eden Yalçın ; “4 yıl önce sendikacılığı dışarıya açmaya çalıştığımızda kapısını çalacağımız kimsenin olmadığını görmüştük. Fakat şimdi dünyanın neresine gidersek gidelim tıpkı Memur-Sen'in dediği gibi, tıpkı Memur-Sen'in yaptığı gibi cümlesini duyuyoruz ve sendikal ağı 100'lerce ülkeye yaydık.

Sendikalar adil bir paylaşım için mücadele ederler bunun yanında adil bir dünya ideali için mücadele etmeliler.

Biz bu ülkenin entelektüel kapasitesiyle.  Güçlü bir dünya oluşacaksa bu bizim sayemizde olacaktır. Siz inanırsanız öğrenciler inanır, siz inanmazsanız kimse inanmaz” dedi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU MUTLAKA ÇIKARILMALI

Konuşmasının devamında öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ve öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ayıran yalçın konuşmasına şu sözlerle devam etti.

“24 Kasım geride kaldı. Görüyoruz ki öğretmenleri bir arena gibi bir yere toplayıp birader sen öğretmen misin? Tarzında bir üslupla hakaret ediliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz.

Valiler, bakanlar öğretmenleri bir yere toplayıp merasim yapacaklarına kendileri öğretmenler odasına bir tatlı götürüp, çiçek götürüp öğretmenler gününü kutlamalılar.

Öğretmenler okullarda yaşadıkları sıkıntıları içselleştirirler, ev ortamına taşırlar ve öğrencileri ile yaşadıklarını rüyalarında bile görürler. Öğretmenlik saat 5 dedi mi bitmez. Eve tek iş götüren mesleğin öğretmenlik olduğunu ve onun için bu mesleğe değer katmamız gerektiğini birçok kez ifade ettim.

Öğretmenlik meslek kanunu mutlaka çıkarılmalı. Maliyet hesabı yapılmamalı, mahiyet hesabı yapılmalıdır.

Son yıllarda birçok arkadaşımız şiddete maruz kaldı. Birçoğu hayatını kaybetti. Birçoğunun itibarı zedelendi. Bir öğretmen arkadaşımız öğrencilerin önünde şiddete uğruyor.

Şimdi o arkadaş nasıl olacakta o okulda öğretmenlik yapacak. Mutlaka öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalı, öğretmene şiddet uğrayanlar en sert şekilde cezalandırılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

OKULLARIN BÜTÇE SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Konuşmasına örgütlü güçleri ile 258 kazanım elde ettiklerini, bu konudaki çözümsüzlüğü de çözüme kavuşturacaklarının kendileri olacağını vurgulayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ; “Öğretmenlik mesleği kariyer sistemine uygun hale getirilmeli, meslekte kıdem arttıkça ücrette artmalıdır.

Okullarımızda bütçe yok. Günahını biz çekiyoruz. Mühür bize veriliyor git yap bu işi deniliyor. Âmâ bütçesiz nasıl yapılacak? Sonra en ufak bir şeyden okul müdürlerimize soruşturmalar açılıyor. Bütçe verilmeden okulların idare edilemediğini herkes bilmeli. Okul müdürü isen şantiye şefisin, öğretmen isen veli toplantısında tahsildarsın. Böyle bir durumdan öğretmenlerimizi de ,okul müdürlerimizde kurtaracak olan okulların bütçe sorununun çözülmesidir”dedi.

Öğretmenlerin mesleki gelişimi ve motivasyonunu artıracak bir sistem inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, “2023 vizyon belgesi açıklandı fakat hala öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmadı. Okulların bütçe sorunları çözülmedi. Bu sorunlar mutlaka çözülmeli.

450 bin örgütlü kapasiteye sahibiz sloganlarla sendikal mücadele yapmak kolaydır. Biz akademik çalışmalarla sesi değil sözü yükseltmeye çalışıyoruz. Uluslararası çalışmalar, odak analiz çalışmaları, eğitim izleme raporları ile erdemli bir tarzı, Akif İnanca bir tarzı ortaya koyuyoruz. Her konu ile ilgili disiplin er bir yaklaşımla alana yol açmaya çalışıyoruz.

Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Bu ülkeden başka ne gidecek ne de yaşayacak bir yerimiz yok. Bu ülkenin korku tünelinden çıkması ve durmadan devam eden darbe süreçlerinden çıkması, hassasiyetimiz olan adil ve ideal bir dünya düzeninin kurulması için var gücümüzle durmadan çalışmaktayız.

Vesayet sistemi ne zaman arz-ı endam etse bir dalga kıran olduk. 15 Temmuz'da,28 Şubat’ta, Cumhuriyet mitinglerinde, 6-8 Ekim olaylarında, MİT tırları operasyonlarında tarihe not düşecek dik duruş gösterdik.  Bundan sonra da örgütlü gücümüzle tüm yanlışların karşısında duracağız” diyerek konuşmasının sorunda katılımlarından dolayı davetlerinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2019, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER