Aydıncık'taki korkutan orman yangını

Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı, Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor

Aydıncık'taki korkutan orman yangını

Aydıncık'ta orman yangını çıktı

Mersin’in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangını 3 gündür devam ediyor. Çok sayıda ev boşaltıldı, insanlar tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmalarına Adana bölgenin katkılarıya 3 uçak, 21 helikopter, 164 arazöz ve 850 personele ulaştı. Sıcaklıkların etkisiyle, bölgenin genişlemesi işi zora sokacak gibi görünüyor. 

Mersin'in Aydıncık ilçesinde Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bakan Bekir Pakdemirli 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fotoğraf : Mersin Aydıncık 

"Riskli bir yangın"

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, "Riskli bir yangınla karşı karşıyayız. Yangının etkisi artıyor" dedi.

Çıkan orman yangını söndürmeye yönelik çalışmalar devam ediyor, Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor

Bir ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteri ve arazözler ile Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangına müdahaleye başladılar.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, "yangını söndürme çalışmalarında çok sayıda ekibin görev aldığını" söyledi. Yangının çıkış nedeninin henüz netleştirilmediğini anlatan Akduman, şöyle konuştu:

"Riskli bir yangınla karşı karşıyayız. Yangının etkisi artıyor. Şu anda 25 arazöz, 11 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağıyla alevlere müdahale ediliyor. Çevre illerden de takviye ekipler yönlendirilmiş durumda. Ekiplerimiz yangını söndürmek için büyük bir mücadele veriyor. Bölgedeki bir evde yaşayan vatandaşlar, alevlerin riski nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edildi. Ekiplerimiz, alevlerin eve ulaşmaması için çevresinde sulama yapıyor. Havadan ve karadan müdahalemiz sürüyor."

Araç ve ekip sayısı artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'deki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden araç ve ekipteki kişi sayısının artırıldığını, 3 uçak, 11 helikopter, 86 arazöz, 450 personel ile söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu sabah başlayan Adana-Pozantı ve Sarıçam, Antalya-Kaş, Mersin-Gülnar'daki orman yangınlarına toplam 3 uçak, 16 helikopter, 41 arazöz ile müdahale edildiğini açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2021, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER