17 Mart 17 Yaş turnuvası

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e ayak bastığı tarih olan 17 Mart 1923’ün 98’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlediği “17 Mart 17 Yaş Futbol Turnuvası”nın açılışını gerçekleştirdi. 10 takımın yer aldığı turnuvanın ilk karşılaşmaları Adonis-Yolspor ve Toros Kartalı-Kuvai Milliye takımları arasında yapıldı.

17 Mart 17 Yaş turnuvası

Final maçı 17 Mart’ta yapılacak

 

Turnuvanın açılışındaki karşılaşmalarda Adonis, Yolspor’u 3-2 yenerken, Toros Kartalı-Kuvai Milliye arasındaki maçı ise 5-2 galibiyetle Kuvai Milliye aldı. Turnuvada oynayacak takımların A Grubu’nda Adonis, Toros Kartalı, Kuvai Milliye, Yolspor, Başarıspor; B Grubu’nda ise Çukurova İdman Yurdu, Mersin Demirspor, Camspor, Atagüçspor ve Silifke Çağdaş Gençlik spor kulüpleri yer aldı. Turnuvanın final maçı 17 Mart 2021’de yapılacak.

 

Turnuvanın kazananı “dostluk” olacak

 

Turnuva şartnamesinde 10 takımla düzenlenen maçların 6 oyuncu ve 1 kaleci olmak üzere 2004-2005 doğumlu 7’şer kişilik takımlarla Macit Özcan Spor Tesisleri’nde oynanacağı belirtildi. Şartnamede yer alan “Turnuvada Fair Play ön şarttır. Sportmenliğe aykırı davranış veya söz sarf eden oyuncu veya takımlar diskalifiye edilecektir” ifadeleri ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünü akıllara getirdi.

 

“İsminize yakışır mücadele sergileyin”

 

Açılışta sporcu gençlere seslenen Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, şunları söyledi:

“Atatürk sadece bu ülkeye değil, dünyaya mâl olmuş büyük bir lider. İyi, çok başarılı bir komutan, çok büyük bir devrimci ve devlet adamı. İlkeleri ve inkılaplarıyla kendinize yön çizmeniz, hayatınıza büyük ışık tutacaktır. İyi bir sporcu olmak, özelinde iyi bir futbolcu olmak; tecrübeyle, bilgiyle, donanımla kendinizi farklı kılar. Öncelikle kulüpleriniz adına katılıyorsunuz ama şahsınız yani isminize yakışır mücadele sergileyin. Müsabakaları izliyorsunuz, bir olayla karşılaştığınız zaman kimse kulübe mal etmiyor, kişiye mal ediyor. Çok uzun zamandır maç yapmıyorsunuz, burada bizlere güzel maçlar izlettireceğinize eminim. Biz keyif almak istiyoruz, sizler de keyif alın.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER