Mezitli’de Zafer Coşkusu Taçlandı

Mezitli’de Zafer Coşkusu Konserle Taçlandı

Mezitli’de Zafer Coşkusu Taçlandı

Mezitli’de Zafer Coşkusu Konserle Taçlandı

Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü yediden yetmişe binlerce vatandaşın katıldığı dev bir yürüyüşle kutlayan Mezitli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu, Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen konserle taçlandırdı.

Zafer sevincini bir arada yaşamak isteyen binlerce vatandaşın akın ettiği Amfi Tiyatroda sahne alan Grup Naba, birbirinden güzel şarkılarını izleyicilerle birlikte seslendirdi. Naba’nın verdiği akustik konserde bayrak ve ışık şovları gecenin coşkusunu doruğa taşıdı. İzmir Marşının seslendirildiği sırada sahneye çıkan yüzlerce çocuk bayrak denizi oluşturdu.

Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı konserde Amfi Tiyatro’ya yerleştirilen dev Zafer Meşalesini Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan’la birlikte yaktı. Belediye çalışanları göğe yükselen alevlere yaktıkları renkli meşalelerle eşlik etti.

Unutulmaz gecede sahne alan sanatçılara çiçek vererek teşekkür eden Başkan Tarhan, Kurtuluş Savaşının ve Türkiye aydınlanmasının büyük komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Zafer; zafere inananlarındır. Başarı; başaracağım diyenlerindir” sözlerini hatırlatarak yaptığı konuşmasında, “Daha 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında Cumhuriyeti kuracağına inanmıştı. Bu düşüncesini yakın çevresini daha o şartlarda söylemişti. Üç yıl sonra 1922’de zafere ulaştığı günden bu güne 99 yıl geride kaldı” dedi.

2023’te Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacaklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Cumhuriyeti gerçek demokrasi ile taçlandırmak zorundayız. Hepimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuz ve sorumluluğumuzdur. Dünyada barışın egemen olması, demokrasi, adalet ve özgürlük için, Yezid’lere karşı birbirimize sevgiyle bakmalıyız. Birlik ve dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Yezid düşüncesinde olanlara karşı direnmeliyiz. Ki direne direne kazanacağız… Bu düşüncelerle Atatürk ve kahraman mücadele arkadaşlarını rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.

VİDEO LİNK: https://we.tl/t-LxuozNN40v

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 05:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER