Yurtta kalan öğrenciye yemek dayağı

Mersin'de açık lise sınavlarına girdikten sonra, barındığı Mersin Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yemek yemeye giden 17 yaşındaki Mehmet T., iddiaya göre 2'si özel güvenlik elemanı 5 kişi tarafından acımasızca dövüldü.

Yurtta kalan öğrenciye yemek dayağı

1,5 ay önce de karaciğer ameliyatı geçiren Mehmet T.'nin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri olayla ilgili soruşturma açtı. 

Mehmet T.'nin dramı 7 yıl önce başladı. İstanbul Gaziosmanpaşa'da oturan iki çocuk babası Kemal T. tartıştığı eşi Gülten T.'yi bıçaklayarak öldürdü. Annesi mezara, babası cezaevine giren Mehmet T., kardeşiyle birlikte devlet korumasına alındı. 24 yıl ağır hapis cezası alan baba Kemal T., Mardin cezaevindeylek 5 yıl önce kanser hastalığına yakalanıp, vefat etti. Tunceli, Elazığ ve Siirt'teki yurtlarda kalan Mehmet T. 3 ay önce Mersin'e gönderildi. 

Mersin'de devlete ait Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalmaya başlayan Mehmet T., geçen cumartesi günü açık lise sınavlarına girmek için izinli olarak yurttan ayrıldı. Sabah ve öğleden sonra sınavlara giren Mehmet T. parası olmadığı için öğle yemeği yiyemedi. Mehmet T., sınavdan çıktıktan sonra karnını doyurmak üzere yurda döndü. Parası olmadığı için sınava aç karnına girdiğini yurt görevlilerine anlatan Mehmet T. yemek istedi. 

İZİNLİ OLDUĞU GEREKÇESİYLE YEMEK VERMEDİLER
İddiaya göre görevliler, Mehmet T.'ye izinli olduğu için yemek veremeyeceklerini söyleyip, yurdu terk etmesini istedi. Bu duruma tepki gösteren Mehmet T. ile görevliler arasında tartışma çıktı. İddiaya göre 2 özel güvenlik elemanı ve yurtta kalan 3 genç, Mehmet T.'ye meydan dayağı attı. Mehmet T., zaman zaman karşılık vererek kendisini korumaya çalıştıysa da kanlar içinde yere yığıldı. Yediği dayak sonucu sol boyun üst bölgesi başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan genç, kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde bir süre tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Mehmet T., kendisini dövenlerden şikayetçi olunca, 2'si güvenlik görevlisi 5 kişi gözaltına alınıp, Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi'ne götürüldü.

AMELİYAT DİKİŞLERİM PATLAYACAKTI
Mehmet T., Mersin Barosu'nun nöbetçi avukatı eşliğinde verdiği ifadesinde, sınavdan çıktığında parası olmadığı için yemek yiyemediğini ve merkeze aç olarak dönmek zorunda kaldığını belirterek şunları anlattı:

"Açlıktan bayılacak durumdaydım. Cebimde para ve yürüyecek halim yoktu. Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çok aç olduğumu söyleyerek yemek istedim. Güvenlikçiler ise, 'Sen izindesin, yurttan çıkacaksın' dediler. 'Niye çıkayım? Bana yemek verin, açlıktan öleceğim' diye yalvardım. Ancak, onlar yurdu terk etmemde ısrar ettiler. Yurtta kaldığımı, beni kovamayacaklarını söyledim. Bunun üzerine tartıştık, bana vurdular ben de karşılık verdim. Güvenlikçiler etrafımda toplanan çocuklara, 'vurun' deyince oradaki 3 çocuk da bana vurmaya başladı. Kanlar içinde yere düştüm. 1,5 ay önce karaciğerimdeki kisti aldırmıştım, ameliyat dikişlerim tam kaynamamıştı. Yere kapanarak ameliyat olduğum bölgeyi korumaya çalıştım."

ÇOCUKLARI KÖLE GİBİ KULLANIYORLAR

Yurda geldiğinde kendisine sürekli baskı yapıldığını da öne süren Mehmet T., daha sonra şu iddialarda bulundu:

"Zaten bana zıt gidiyorlardı. Yurtta kalan çocukları adeta köle gibi kullanıyorlar. Beni de aynı şekilde kullanmak istediler. Ben kabul etmeyince sürekli baskı altındaydım. Haksızlıklarına karşı çıktım. Daha önce de bu nedenle birkaç kez üzerime geldiler. Yurda gelen yetim çocukları 4- 5 kişi bir odaya çekiyor, dövüyorlar. Daha önce de bir arkadaşım onlara müdahale etmişti. Sürekli eziyet ediyorlar. Yurtta çocuklara bakışı, çocukların onlara bakışı çok değişik. Çok yerde kaldım ancak bugüne kadar böyle şey görmedim. Davacıyım, cezalarını çeksinler."

Polis merkezindeki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerinin de dayak olayı ile ilgili soruşturma açtığı belirtildi. 

Olaydan sonra hastanede tedavi görüp taburcu edilen Mehmet T. bir gün süreyle bir yakınının evinde konakladı, ardından da yine yurda döndü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER