Yine Yağmura Teslim Olduk

Mersin'de sabahın erken saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, kendin bazı bölgelerinde su baskınlarına neden olurken, bazı yollarda da su birikintileri oluştu.

Yine Yağmura Teslim Olduk
HABERİN GALERİSİ
MERSİN SELE TESLİM

MERSİN SELE TESLİM

 Bazı araçlar yolda kalırken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kısa süreli çalışması sonucunda sular çekildi. 

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah 05.00 ile 07.00 arasında etkili olan sağanak yağmur, Mersin merkezde yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle kentin bazı bölgelerinde su baskınları olurken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağmur nedeniyle yollar sular altında kaldı. Sabah saatlerinde araç trafiği de yağmurun etkisiyle olumsuz etkilendi. Birçok kavşakta biriken sulardan dolayı sıkıntılar yaşanırken, bazı araçlar sular içinde kalarak, kurtarılmayı bekledi.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde yaşadığı sel afetiyle gündeme gelen Mersin’de, dere yataklarının imara açılması neticesinde taşan dereler kent merkezini etkisi altına almış, oluşan su baskınları ve sel yüzünden milyonlarca liralık hasar ve can kayıpları yaşanmıştı. Bu sefer daha erken önlem alan ekipler, su baskını olan bölgelerde hemen çalışma başlattı. Ekipler ilk olarak akıntının yolunu keserken, bazı vatandaşlar tarafından gelişi güzel yerlere atılan çöplerin tıkadığı mazgalları temizleyerek problemi kısa sürede ortadan kaldırdı. Olası bir afete imkan vermemek için seferber olan Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının mazgalları tıkayan çöpleri toplamasıyla, sular kısa sürede çekildi. Mazgallardan çıkan çöpler ise görenleri şaşırttı.
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER