Güçlü Hükümete İhtiyaç Var

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin geçmişte koalisyonlardan çok çektiğini, yeri geldiğinde 25 günlük, 10 aylık hükümetler kurulduğunu anımsatarak, “10 aylık hükümet ne yapabilir, güçlü hükümetlere ihtiyaç var. AK Parti güçlü bir hükümet" dedi.

Güçlü Hükümete İhtiyaç Var
Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in Bozyazı ilçesinde halka hitap eden Elvan, 16 Nisan'da vatandaşların sandığa giderek Türkiye'nin geleceği için 'Evet' oyu kullanmasını istedi. Elvan, Türkiye’nin geçmişte koalisyonlardan çok çektiğini, yeri geldiğinde 25 günlük, 10 aylık hükümetler kurulduğunu anımsatarak, “10 aylık hükümet ne yapabilir, güçlü hükümetlere ihtiyaç var. AK Parti güçlü bir hükümet. Güçlü bir hükümet sizlere hizmet için yola çıktı ve sizlere hizmet ediyoruz. 16 Nisan'da gerçekleştireceğimiz anayasa değişikliği ne bizim partimiz, ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne Başbakan Binali Yıldırım, nede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için. Bu anayasa değişikliği ne için biliyor musunuz? Memleket için. Hiçbir siyasi parti için değil. Bu bir siyasi parti meselesi değil, memleket meselesi” diye konuştu.

Elvan, Bozyazı AK Parti İlçe binası önündeki mitingde yaptığı konuşmada, güçlü bir hükümet olduklarını, ancak yarını ve 10 yıl sonrasını, 30 yıl sonrasını da düşündüklerini, Türkiye’nin tam manasıyla güçlü bir şekilde kalkınması ve ilerlemesini istedikleri için anayasa değişikliğine gidildiğini söyledi. Vatandaşların bürokrasiden çok çektiğini, anayasa değişikliği ile bürokrasi sıkıntılarından kurtaracaklarını belirten Elvan, “Evet siz evet derken kendinize oy veriyorsunuz. Çünkü sizlerin hakkını geri veriyoruz. Bu anayasa değişikliği ile milletimiz daha güçlü hale gelecek. Milletimizin dediği olacak. Milletimiz kimi hükümet isterse o olsun. İşi ehline vereceksin. Elbette işin ehlini kim belirleyecek, millet. Evet işin ehlini millet belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu yalan söylemekle eleştiren Elvan, "Yalanın kuyruklusunu oluşturdu artık. Yalan makinesinden daha hızlı çalışıyor. Bir ana muhalefet partisi genel başkanı bu kadar çok yalan söyler mi? Yalanla da yetinmiyor. Keşke yalanla da yetinse. Fakat anayasa değişikliğinin neler getirdiğini de bilmiyor. Radyo konuşmasında ne dedi? 'Yeni sistemde başbakan bir partiden, cumhurbaşkanı başka bir partiden seçilirse ne olacak?' dedi. Daha Başbakanlığın kaldırıldığını bilmiyor” şeklinde konuştu.

Bozyazı ile ilgili yatırımlara da değinen Elvan, Alaköprü barajından suyun geleceğini, Bozyazı’nın bir kısmının bununla kapalı devre sulanacağını belirterek, şöyle devam etti: "Bir başka şey daha yapıyoruz. Sini çayının üzerine bir gölet yapacağız. Bu göletle kapalı şebeke olmak kaydıyla o kalan kısmın sulanmasını da sağlayacağız. Sini çayına bir gölet yapıldığı zaman, Alaköprü'den gelen sulama sistemiyle Bozyazı’nın su sorununu çözeceğiz. Su problemi hiçbir şekilde olmayacak. Tüm Bozyazı cazibe ile sulanacak. Yani elektrik, motor kullanmayacaksınız. Geçen gün Mersin- Bozyazı arasında 6 tünel açtık. Mersin’e olan mesafe 25 dakika kısaldı. 6 tünelde daha çalışmalarımız devam ediyor. O tünellerimizi de yapacağız. Bozyazı-Antalya arasındaki Melleç tünelini bitirdik. Melleç’te bir viyadük çalışmamız var. Bu çalışmamızı da tamamlayacağız. Allah’ın izniyle haziran ayında Melleç tüneli ve viyadüğünü de sizlerin hizmetine sunacağız. Elektrik şikayetiniz var. 2016 yılında 3 milyon liralık yatırım yaptık. 22 projeyi tamamladık. 20 adet trafo yaptık, 2017 yılında çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Bozyazı'ya bir Sağlık Meslek Lisesi yapacağız."

Konuşmasının ardından ilçedeki esnafı gezen Elvan'a, yörede yetişen çilek ikram edildi.
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER