Hesabı Sorulacak

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sabah saatlerinde polis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan polis memurları Hayrullah Poyraz ile Olcay Solak'ı hastanede ziyaret etti. Elvan, "Uzaktan kumandayla bu patlayıcının patlatıldığını düşünüyoruz.

Hesabı Sorulacak
Polislerimizin durumu iyi. Terör örgütü, PKK terör örgütü ne yaparsa yapsın biz bunların kökünü kurutacağız" dedi.

Bakan Elvan, beraberinde eşi Zeliha Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile birlikte yaralı polisleri Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Burada Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'dan polislerle ilgili bilgi alan Elvan, polislerle ve aileleriyle bir süre sohbet etti. Hastane çıkışında açıklamalarda bulanan Elvan, "Bugün sabah 7.30 sıralarında Tece kavşağında bekleyen emniyete ait bir araca el yapımı patlayıcı madde ile saldırı olmuştur. Muhtemelen uzaktan kumandayla bu patlayıcının patlatıldığını düşünüyoruz. 2 emniyet mensubumuz hafif yaralanmıştır. Durumları gayet iyi. İnşallah en kısa sürede görevlerinin başında olacaklar" diye konuştu.



"Bunlar gereken cevabı alacaklar"

"Terör örgütü, PKK terör örgütü ne yaparsa yapsın biz bunların kökünü kurutacağız" diyen Elvan, "Bunların amaçları niyetleri halk üzerinde. Özellikle Kürt kardeşlerimiz, vatandaşlarımız üzerinde korku yaratmak, millet üzerinde korku yaratmak. Ama Allah'a çok şükür ne emniyet mensuplarımız, ne bizler, nede milletimiz bunlardan zerre kadar korkmuyoruz ve bunlara da gerekeni yapacağız. Emniyet mensuplarımız da çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bunu yapanların tespiti için de çalışmalar devam ediyor. Biliyorsunuz son dönemlerde Kürt kardeşlerimizin milletle bütünleşmesi, dayanışması, devlete olan bağlılığı, devlete olan bütünleşmesinin arttığını görüyoruz. Özellikle Güneydoğu'dan gelen vatandaşlarımızın mahallelere, sokaklara sık sık gidiyorum. Oradaki kardeşlerimizle buluşuyoruz, kaynaşıyoruz. Halkımızın bizlerle olan bütünleşmesinden, bizlerle olan kaynaşmasından, devletimizle olan bütünleşmesinden son derece rahatsız olduklarını görüyoruz. Ama bunlar gereken cevabı alacaklardır. Milletimiz şundan emin olsun. Artık soyduk soyduk ucuna geldik. Allah'ın izni ile tamamıyla ortadan kaldıracağız. Halkımızın daha refah bir yaşam sürmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımız, milletimiz rahat olsun. Gereken neyse yapılacak" ifadelerini kullandı.



Yaralı polis Hayrullah Poyraz: "Hainler hiçbir zaman emeline ulaşamayacak"

Hasta yatağında konuşan yaralı polis memuru Hayrullah Poyraz ise "Servis güzergahında sabit beklediğimiz esnada önceden yerleştirilmiş bomba olduğu söyleniyor. Güzergahımız bitti araca bindiğimiz anda ayrılacağımız zaman patladı. Araçta 2 kişiydik. Durumumuz iyi. Hainler hiçbir zaman emeline ulaşamayacak. Bizi ilk çevredeki vatandaşlar durarak arabalara aldılar. Daha sonra Mezitli Belediyesi'nin önünde ambulanslar alarak, hastaneye geldik" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER