100 binlik imar planı onaylandı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, aylardır beklenen Mersin'in 1/100 binlik çevre düzeni planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dün onaylandığını söyledi. Elvan, "Özellikle yerel yönetimlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın bana ısrarla söyledikleri bir meseleyi çok şükür tamamladık.

100 binlik imar planı onaylandı
 Bundan sonraki süreçte Mersin'in kalkınması, gelişmesi, büyümesi için daha çok çaba sarf edeceğiz" dedi. 

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'ni ziyaret etti. Elvan'a AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ile İl Başkanı Cesim Ercik eşlik etti. Burada konuşan Elvan, Mersin Hal Kompleksi’nin bin 300 iş yeriyle büyük bir aile oluşturduğunu belirterek, “Vatandaşımızın nabzını tutan sizlersiniz. Ne ucuz ne pahalı yine en iyi sizler biliyorsunuz. Mersin’in ‘hal’i nasıl Türkiye’nin ‘hal’i nasıl yine en iyi sizler gözlemliyorsunuz. Hal esnafı halden anlar. Hal esnafı sadece sebze, meyve halinden değil, sadece vatandaşın halinden anlamakla kalmaz aslında. Memleketin halinden de en iyi sizler anlarsınız. Mersin’in, Türkiye'nin nabzı burada atıyor. Mersin’in, Türkiye’nin gidişatının nasıl, ne şekilde olduğunu en iyi anlayan sizlersiniz. Bende içinizden biri olarak sizin halinizi anlamak bizi boynumuzun borcu, bir görevi olarak görüyorum. Eğer sizin yüzünüz gülmüyorsa, sizin işleriniz iyi gitmiyorsa, sizin yüzünüzü güldürmek, işlerinizi yoluna koymak, sorunlarınızı çözmekte bizim boynumuzun borcudur. Her koşulda, her durumda sizlerin yanınızdayız, birlikteyiz, birlikte olmaya da devam edeceğiz. Siz için her bir sorun, her bir meseleniz bizim için bir sorundur, onu çözmekte bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.



"1/100 binlik çevre düzeni planı dün onaylandı"

Konuşmasında Mersin'e bir de müjde veren Elvan, "Tüm Mersin halkımızın, Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimizin merakla ve sabırsızlıkla beklediği bir çalışma tamamlandı. Mersin'imizin 1/100 binlik planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından dün onaylandı. Tüm Mersin'imize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Özellikle yerel yönetimlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın bana ısrarla söyledikleri bir meseleydi. Çok şükür bu tamamladı. Bundan sonraki süreçte çok daha hızlı bir şekilde inşallah Mersin'imizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi için çaba sarf edeceğiz. Ben şuna inanıyorum. Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, bizim yapamayacağız şey yoktur. Onun için Allah bizim birlikteliğimizi ve beraberliğimiz daim kılsın. Allah inşallah ülkemizin güçlenmesini, önünü açacak düzenlemeleri yapmamıza fırsat versin" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER