Yıldızı Parlayan Bir Marka Mersin

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğul, hedeflerinin turizmde Mersin'i yakın zamanda yıldızı parlayan marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi.

Yıldızı Parlayan Bir Marka Mersin

 Güzeloğlu, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' nedeniyle yaptığı açıklamada, turizmin, çok boyutlu etki alanları ile şehirlerin gelişiminde önemli rol oynadığına dikkat çekti. Turizmin bu yapısıyla, ekonomiye olan katkısının yanı sıra toplumların birbirlerini tanımalarını da sağladığını ifade eden Güzeloğlu, "Mersin, turizmde gerçekleştirilen atılımlarla başta Türkiye olmak üzere dünya turizmi içindeki önemini giderek arttırmaktadır. Mersin; sahip olduğu tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliği ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamaya devam edecektir. Mersin, tüketicinin değişen profiline bağlı olarak oluşan pazarlarda yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip bir şehirdir. Muhteşem doğal zenginliğimiz, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasımız, yatırımlardaki hızlı artış Mersinimizi 'yıldızı parlayan bir marka' haline getirmektedir" dedi.

Mersin Valiliği'nce, Mersin'i dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya ve bütünüyle çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turzm politikası uygulandığını hatırlatan Güzeloğlu, "Çünkü Mersin, turizm değerlerini bir an önce ekonomik değere dönüştürmek zorundadır. Bu amaç doğrultusunda il bütünündeki tarihi ve kültürel değerlerimizin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, 'Kentsel Dönüşüm' ana başlığında, 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesi adı altında büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Kazanlı Turizm Bölgesi, Akdeniz Sahil Yolu ve Çukurova Bölgesel Havaalanı gibi büyük projelerimiz ve yatırımlarımız da bu bütünleşik yapıda olmazsa olmazlarımız arasında yer almaktadır. 2013 Akdeniz Oyunları'nı ise Mersin'i turizm ve dünya kenti yapma noktasında bir milat olarak görüyoruz" diye konuştu.
Güzeloğlu, tüm bunların yanında kurvaziyer turizminin Mersin'le buluşması amacıyla Amerika'da kurvaziyer turizminin merkezi olan 'Miami Seatrade Fuarı'na katıldıklarını da hatırlatarak şu bilgileri verdi; "İlk katılımımız olmasına rağmen büyük bir ilgi gördük ve Mersin'i bu yıl en az 6 kurvaziyer gemisiyle buluşturuyoruz. Bu Mersin'in kurvaziyer turizmiyle tanışması anlamına gelmektedir. Çünkü kurvaziyer en yeni ve en çabuk yükselen bir turizm çeşididir ve yıllık 25 milyar dolarlık bir ekonomik değeri bulunmaktadır. Geldiği kente doğrudan kaynak aktaran bir sektör olan kurvaziyerden bu yıl içindeki beklentimiz yaklaşık 50 bin turisti ağırlamaktır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER