İstanbul uçuyor!

Kuvvetli fırtına İstanbul'u birbirine kattı.

İstanbul uçuyor!

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle şehrin birçok yerinde toz bulutu oluşurken, bazı yerlerde ise ağaçların devrildiği ve çatıların uçtuğu belirtildi.

Fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü Avrupa'dan Anadolu'ya geçişlerde trafiğe kapatıldı. İDO'nun bazı seferleri de şiddetli rüzgar nedeniyle iptal edildi.

İstanbul'da saatteki hızı 100 kilometreye kadar ulaşan fırtına etkili oluyor. Fırtına nedeniyle kent toz bulutuyla kaplanırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü de bir süre trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 20 dakika kapalı kalan köprü daha sonra yeniden trafiğe açıldı.

Ekipler alarmda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan lodos fırtınası nedeniyle İstanbul İtfaiyesi'nin alarma geçtiği, gelen ihbarlar doğrultusunda tüm ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Açıklamada, çok sayıda çatı uçması ve ağaç devrilmesi ihbarlarının geldiği belirtilirken, "Karayolları Bölge Müdürlüğü güvenlik nedeniyle Boğaz Köprüsünü bir süre trafiğe kapattı. Saat 14.00 itibari ile geçişler kontrollü yapılıyor. Ekiplerin raporları geldikte kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

300 çatı uçtu 100 ağaç devrildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'u etkisi altına alan Lodos fırtınası nedeniyle (saat 14.40 itibari ile) ölü ve yaralı bilgisi intikal etmedi. İstanbul genelinde 300 çatı uçması, 100 ağaç devrilmesi ihbarı yapıldı. Bunlardan 200 tanesine müdahale edildi. Alarmda olan İstanbul İtfaiyesi tüm gruplarıyla olaylara müdahale ediyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri ve hizmet veren müteahhit şirket personeli de ihbarlar doğrultusunda devrilen ağaçları kaldırıyor.

İstanbul'da bir anda etkisini gösteren fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Fatih Camii avlusu içerisinde fırtınaya yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken açılan stantlar ve bazı ağaçlar devrildi, vatandaşlar fırtınadan korunmak için camiye sığındı.

Bazı esnaflar yıkılan stantlarındaki mallarını kurtarmaya çalışırken bazı esnaflarda stantlarını cami penceresindeki demir korkuluklarına bağlayarak çare bulmaya çalıştı. Avluda dolaşan vatandaşlar ayakta durmakta güçlük çekerken fırtınadan en çok ta bebek arabalarıyla ilerlemeye çalışan anneler yaşadı. Uzun süre etkili olan ve etkisini arttırarak sürdüren fırtına nedeniyle vatandaşlarda seferber oldu. Camii avlusundaki ağaçların devrilme tehlikesini fark eden bazı vatandaşlar camii avlusundan geçen insanları uzaklaştırmak için uzun bir uğraş verdi.

Fırtınanın ardından stantlardaki kitap ve araç gereçler çevreye saçıldı. Çevre esnafı stantlarındaki malzemeleri toplamak için adeta seferber oldu.

VALİ MUTLU: "300 ÇATI UÇTU, 2 YARALI VAR"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da etkili olan fırtınada 300 binanın çatısının uçtuğunu, 2 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Vali Mutlu, Maltepe'de katıldığı okul açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mutlu, İstanbul'da hayatı olumsuz etkileyen fırtınaya ilişkin soru üzerine, "kısa süre içerisinde etkili oldu. Büyükşehir Belediyemiz itfaiyesine 300 civarında çatılarla ilgili ihbar geldi. Saatteki hızı 120-125 kilometreyi bulan bir rüzgarla karşılaştık. Dolayısıyla çatılarda ciddi hasara yol açtı. Çekmeköy'de bir, Harbiye'de bir kişinin çatı uçması sonucu yaralandığı bilgisi geldi. Ayrıca denizde de fırtınaya bağlı olarak bir teknede yangın çıktı. Yangınla birlikte denize atlayıp kendisini kurtarmak isteyenler olmuş. Ama bunlar arasında yaralı yok. 10 kişi, herhangi bir can kaybı yok. Kıyı emniyeti teknedeki yangına müdahale etti" dedi.
Mutlu, fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde de tedbir amacıyla kısa süreli olarak trafiğin durdurulduğunu ifade ederek, "Saatteki hızı 120 kilometreyi bulan rüzgarda Boğa Köprüsü üzerinde can ve mal kaybı yaşanmaması için trafiği durdurduk. Şu anda trafik akışımız başladı. Hamdolsun daha ağır bir vaka yok. Yaralılarımızın durumunu takip ediyoruz. Birinin durumunun nispeten daha kötü olduğu bilgisi var. Takip ediyoruz" diye konuştu.

FIRTINA UÇAĞI YERİNDEN OYNATTI

Bir haftadır yükselip alçalan sıcak hava akımları sonunda fırtınaya dönüştü. Hızı 50 nata kadar yükselen şiddetli rüzgar yüzünden Atatürk Havalimanı tehlikenin eşiğinden döndü. THY'nin 223 numaralı körükte bekleyen uçağı ise 30 cm yerinden oynadı. Olay yerine gelen DHMİ yetkilileri ise uçakta inceleme yaparak fotoğrafını çekti. Uçak daha sonra körükten ayrıldı.

Bu arada İngiliz British Hava Yolları'nın Londra-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı fırtına yüzünden pisti pas geçmek zorunda kaldı. Hemen ardından iniş için alçalan THY'nin Bağdat-İstanbul seferini yapan 803 sefer sayılı uçak ta iniş yapamadı. İki uçağın ardı ardına pas geçmesi yüzünden uçuş kontrol kulesi ve DHMİ ekipleri alarma geçti. Kule çevrede hortum olabileceği konusunda alçalmakta olan bütün uçakları uyardı.

THY 43 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY), yarın beklenen kötü hava şartları nedeniyle önlemini şimdiden alarak, yarın yapması gereken 43 seferini bugünden iptal etti.

Geçtiğimiz gün 49 seferini güney rüzgarları nedeniyle iptal eden THY yarında 43 seferini iptal etmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'ndan bazı Trabzon, Van, Ercan, Erzurum, Musul, Bologna, Nice, Ankara, Adana, Moskova, Tel Aviv, Kayseri, Sanaa, Samsun, Gaziantep, Antalya, İzmir seferleri iptal oldu. Güney rüzgarından dolayı 43 seferinin iptal olduğunu açıklayan THY yaptığı duyuruda "Olumsuz hava koşulları(güneyli rüzgar) nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 19 Nisan 2012 itibariyle aşağıdaki sefer iptal edilmiştir. Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi'nden (444 0 849) veya web sitemiz üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER