Mersin'in İhracatı 10 Yılda 4 Kat Arttı

Mersin Valisi, Mersin'de kayıtlı firmalar tarafından son 10 yılda yapılan ihracatın 4 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştığını söyledi..

Mersin'in İhracatı 10 Yılda 4 Kat Arttı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'de kayıtlı firmalar tarafından son 10 yılda yapılan ihracatın 4 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan ihracat verilerini değerlendiren Vali Güzeloğlu, Mersin'de kayıtlı firmalar tarafından yapılan ihracatın 2002-2012 yılları arasında yaklaşık 4 kat artarak 320 milyon dolardan 1,3 milyar dolar değerine ulaştığını ifade etti. Mersin'de ihracatın her zaman ithalatın üzerinde gerçekleştiğini belirten Güzeloğlu, 2012 yılında ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 64 olan Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir değerle yüzde 116 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Mersin'in Türkiye'nin ihracat odaklı büyüme stratejisi için de çok önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Mersin'in ihracatının sektörel yapısı incelendiğinde ilin geleneksel olarak öne çıkan sektörü olan tarım ve tarıma dayalı gıda ve içecek ürünleri sektörlerinin ihracatta lider sektörler olduğunu, bu iki sektörün ilin toplam ihracatının yüzde 55'ini oluşturduğunu dile getirdi. Mersin firmalarının en çok ihracat yaptığı ülkelerin Irak, Rusya Federasyonu ve Almanya olduğu bilgisini veren Güzeloğlu, Irak'a en çok hububat ve yaş meyve, sebze ihracatı yapılırken, Rusya Federasyonu'na yaş meyve, sebze ve toprak mamulleri, Almanya'ya ise yaş meyve, sebze ile inşaat ve madencilikte kullanılan makinelerin teçhizatı ihracatı yapıldığını sözlerine ekledi. - MERSİN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER