Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, ilçeye bağlı Yenimahalle ve İhsaniye Mahallesi'nde bulunan iki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kent estetiğini olumsuz yönde etkileyen, madde bağımlılarının mesken edindiği metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor. Ekipler  son  olarak Yenimahalle ve İhsaniye Mahallesi'nde iki katlı olmak üzere 2 binanın daha yıkım işlemlerini  gerçekleştirdi . Yıkım işlemi sonrasında  oluşan moloz tabakası da, yine belediye ekipleri tarafından alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, metruk yapıların mahalle sakinlerinin  huzurunu  kaçıracak biçimde  kullanılmasının , aynı  zamanda  can ve mal  güvenliğini  tehdit altında olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, belediyenin ilgili ekiplerinin tespit çalışması yaptığını ifade etti. Bunun yanı sıra bu binalarla ilgili gelen şikayet ve talepleri ivedi bir  şekilde değerlendirdiklerini  vurgulayan Türk, "Yıkım işlemleri prosedürü, 3194 Sayılı İmar Kanununun 39'uncu madde hükümleri ile yürürlükteki diğer yasa ve yönetmeliklere göre  gerçekleştiriyoruz . Fen İşleri ekiplerimiz,  son  olarak Yenimahalle 5331  Sokak  ve İhsaniye Mahallesi 4902  Sokakta  iki ayrı yıkım işlemi gerçekleştirdi . Yurttaşlarımızın can ve mal  güvenliğini  tehdit eden, kent estetiğini bozan bu tür yapılarla ilgili şikayet ve talepleri  zaman  kaybetmeden işleme alıyoruz. Halkımız, metruk binalarla ilgili her türlü konuda Fen İşleri Müdürlüğü'müze şikayetlerini yapabilirler" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER