Mersin'de Şiddetli Rüzgar

Erdemli ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bir caminin çatısının uçtuğu, bazı sebze ve muz seralarının yıkıldığı bildirildi.

Mersin'de Şiddetli Rüzgar
Kaymakam İbrahim Özefe, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle sebze ve muz seraların yıkıldığını, Çerçili Köyü Camisi'nin de çatısının uçtuğunu söyledi. 



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin inceleme başlattığını belirten Özefe, çalışmalar sonucunda hasar tespiti yapılacağını kaydetti. 



Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Davut Keleş, bazı kurumların desteğiyle 2 yıldır yürüttükleri "Biberler arası melezleme genetik tabanın genişletilmesi" çalışmasının yapıldığı 1 dönümlük biber serasının zarar gördüğünü, istasyona ait seralarda 50 bin liralık hasar oluştuğunu ifade etti. 



Projeyi yürüten Ziraat Yüksek Mühendisi Nihal Denli de, "2 yıldır üzerinde çalıştığımız proje, bir fırtınayla yok oldu. Proje serası yıkıldı. Şimdi projenin yeniden uygulanması için yeni bir sera yapıp çalışmamızı devam ettireceğiz. Fırtına, yaptığımız bilimsel çalışmayı uzatacak" diye konuştu. 



Akdeniz Mahallesi'nde 2,5 dönümde kurulu domates serasının yıkıldığını dile getiren Celal Demir (66) ise "9 Kasım'da ilçemizde meydana gelen sel felaketinde yine seram sular altında kalmış ve her şey yok olmuştu. Şimdi fırtına çıktı. Seram yine zarar gördü. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER