Mersin Esnafı Hak Ettiği Yerde Değil

Mezitli Gazetesi’ni ziyaret eden Mersin Giyim Eşyaları Odası girişimci iş adamlarından Medya Tuhafiye Tekstil Toptan Pazarlama firmasının sahibi Tarık Özdemir “Mersin esnafının hak ettiği yere gelebilmesi gerekiyor. Esnaf odaları yeterince girişimde bulunmuyor” dedi.

Mersin Esnafı Hak Ettiği Yerde Değil
Sektörün içinde bulunduğu sorunları dile getiren Özdemir, Mersin’in sosyo ekonomik şartlarının ve piyasa darlığının göz önünde bulunduğu son dönemlerde sektör olarak Mersin esnaflarının ve esnaf odalarının yeterince girişimde bulunmadığını söyledi.

 

Sivil Toplum Örgütleri ile odaların sadece tabela örgütü ya da odası olmaktan çıkması, esnafın sıkıntılarını,  sorunlarını çözebilecek kapasiteye ulaşılması ve yönetimlerin bu piyasa darlığında esnaflara kaynak yaratması gerektiğini belirten Tarık Özdemir, “Mersin’deki esnaf ve sanatkarların  imalat ihracat ve ithalat konularındaki eksikliklerinin giderilmesi, gerek imalat gerekse pazar açısından iç ve dış piyasalara açılmak, ürün gamını genişletmek ve bu konuda Mersin esnafının hak ettiği yere gelebilmesi gerekiyor. O nedenle yıllardır düşündüğüm ve gerçekleştirmeye çalıştığım projelerim var. Oda yönetimlerinin ve Mersin esnafının biran önce harekete geçirilmesi gerek. Bu birliğin gerçekten randıman vermesi için yönetimlerin ve tüm girişimci esnafın desteğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

 

Şimdiye kadar konuyla ilgili  hiçbir aktivasyon, seminer, toplantı, fuar gibi etkinlikler düzenlenmediğini de kaydeden Tarık Özdemir, “Bu konuyla ilgili olarak uzun süredir yurt içi  ve yurt dışında kendi imkanlarımla araştırmalar yaptım. Bağlantılar  kurmaya çalıştım. Bu bağlantılar sonucunda edindiğim bilgi birikimlerimi  ve tecrübelerimi girişimci ve dinamik Mersin esnafıyla paylaşmak istiyorum. Bununla ilgili olarak en kısa zamanda bir organize ile bilgi paylaşımı toplantısı yapmak ve fikir paylaşımında bulunmak istiyorum” diye konuştu.

 

Tarık Özdemir, Giyim Eşyaları Odası yönetim ve üyelerinin şimdiye kadar yaptıkları çalışmaların üstüne katıp daha da aktif ve başarılı, ses getirecek kazanç sağlayacak, dayanışmayı üst düzeye getirecek  bir gelişme  yapmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER