Köylülerin Heyelan Korkusu

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Selamlı köyünde, 2007 yılından bu yana devam eden heyelan nedeniyle ev duvarlarının çatlaması, vatandaşları tedirgin ediyor.

Köylülerin Heyelan Korkusu
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün 11 Mart 2007 tarihinde Selamlı köyünde yaptığı inceleme sonunda, yerleşim yeri eğimli olan köyde heyelan nedeniyle 25 konut ve 1 caminin daha güvenli bir alana nakledilmesi gerektiği sonucu ortaya çıktı. Bunun üzerine evleri kullanılamaz duruma gelen bazı vatandaşlara yeni evler yapıldı ancak, devam eden heyelan nedeniyle birçok vatandaş yine mağdur durumda kaldı. Vatandaşlar bu nedenle, Mersin Afet İşleri Müdürlüğü'ne müracaat ederek, sonuç almaya çalıştı. Köy muhtarı Eyüp Tanyeri, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Selamlı köyünde her geçen gün evlerin duvarlarının çatlamaya devam ettiğini belirterek, "Evlerde derin çatlakların oluşmasına sebep olan kayma, köylüleri tedirgin ediyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. 2007 yılında köyümde heyelan olduğunda evleri zor durumda olan köylüler ev yardımından faydalandılar. Geriye kalan sorunlu 6 civarında faydalanmayan köylüm var. Bunlar için de gerekli yerlere müracaat yaptık. Hala bir sonuç alamadık" dedi.

Vatandaşlardan Fatma Ay (70) ise, duvarlarındaki çatlakların 2 senedir daha da çoğaldığını söyledi. Ay, "Evimin içini dışını yeniden sıvattığım halde yarılmalar devam ediyor. Kapılarım örtülmez oldu her gün çoğalıyor. Afetten daha bana bir yardım gelmedi, devletin yardım eli uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER