İki ayrı ilde sağlıkçılar darp edildi

Mersin'de kadın hastasıyla Rusça konuşmaya çalışan doktor darp edildi. Bursa'da ise 112 Acil Servis çalışanları gittikleri evde saldırıya uğradı

İki ayrı ilde sağlıkçılar darp edildi

 Mersin'de ve Bursa'da dün sağlık çalışanlarına yönelik iki ayrı darp vakası yaşandı. 



Bursa'nın Osmangazi ilçesinde iki sağlık çalışanı hasta ihbarı üzerine gittikleri evde darp edildi. Olay dün gece saat 23.00 sıralarında Merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi Özlem Sokakta meydana geldi. 112 Acil serviste görevli Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Esra Avcı (27) ve Paramedik Emine Yeşeriroğlu (27) gelen ihbarı değerlendirmek için gittikleri evde iddiaya göre, hastanın kız kardeşi Bahar Sevinç tarafından darp edildi.2 sağlık çalışanı evden ayrılırken de Sevinç'in akrabası Aydın Arslan'ın hakaretlerine maruz kaldı.  Evden ayrılan sağlık çalışanları Merinos Polis Merkezi'ne giderek Sevinç ve Arslan'dan şikayetçi oldu. Sağlık çalışanlarının şikayeti üzerine Sevinç ve Arslan, polis ekiplerince ifadeleri alınmak üzere karakola getirildi. Avcı ve Yeşerlioğlu daha sonra Muradiye Devlet Hastanesine giderek sağlık raporu aldı. Avcı ve Yeşerlioğlu polis merkezinde gelen ihbarı değerlendirmek için gittikleri evde hastaya müdahale etmek istedikleri sırada yakınları tarafından darp ve hakarete maruz kaldıklarını söyledi.
MERSİN'DE DE DOKTORA DARP



Mersin’in Erdemli ilçesinde bir hasta yakını, Rus olan eşiyle Rusça konuşan doktoru darp etti. Doktorun hasta yakınından şiddet görmesi üzerine doktorlar, polikliniklerde bugün hizmet vermeme kararı aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER