Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda şantiye organizasyonu başladı

Kaymakam Güldibi:''Çukurova Havalimanı inşaatında 4 bin 500 kişi istihdam edilecek, binlerce kişi yararlanacak''

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda şantiye organizasyonu başladı
Kaymakam Güldibi:''Çukurova Havalimanı inşaatında 4 bin 500 kişi istihdam edilecek, binlerce kişi yararlanacak''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon yolcu kapasiteli iki havaalanından biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yer tesliminin geçtiğimiz günlerde yapılmasının ardından alt yapı çalışmalarına başlandı.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, ilçeye bağlı Kargılı köyünde 8 bin dekar alan üzerine yapılacak olan Çukurova havalimanının Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından başta Mersin ve Adana olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Jandarma Komutanı binbaşı Bahadır Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile birlikte, alt yapı çalışmalarının başladığı havalimanının Proje Müdürü Korhan Sarıoğlu'dan bilgi aldı.

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın ihalesinin 15 Aralık 2011 Perşembe tarihinde yapıldığını ve ihaleyi 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık - Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu'nun kazandığını belirten Kaymakam Güldibi, ''Geçtiğimiz günlerde yer teslimi yapılan Çukurova Havalimanı Tarsus ve çevresinde işsizliğin önlenmesine de önemli katkı sağlayacak. İnşaat çalışmalarında 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği ifade edildi.

Bu da aileleriyle birlikte binlerce kişinin yararlanacağını göstermektedir'' dedi. Havalimanının muhtemelen önümüzdeki Nisan ayı sonuna doğru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da uygun olması halinde temel atma törenini şereflendireceğini dile getiren Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havaalanı olacağını ve 36 ayda bitirilmesi hedeflenen havalimanının yüklenici firma tarafından 20 aya çekilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Çukurova Havalimanı Proje Müdürü Korhan Sarıoğlu ise, 15 Mart tarihi itibariyle şantiye organizasyonu yaptıklarını, hafriyat çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:''Havaalanı inşaatında 2 milyon metre küp hafriyat, 3 milyon 500 bin metre küp stabilize dolgusu gelecek. Bunları çevredeki ocaklardan temin ediyoruz.

Günde bin 500 metre küp beton üretecek olan 2 adet beton santrali kuruldu. Üçüncüsünün yapımı devam ediyor. Havaalanı yapımında bir milyon metre küp beton kullanılacak. Havaalanında alt yapı çalışmaları 6-8 ay arasında tamamen bitirilecek. İnşaat süresini 36 aydan 20 aya çekmeye çalışıyoruz.''

Kaymakam Güldibi ve beraberindekiler alt yapı çalışmalarını ve beton santralleri ile laboratuvarda incelemelerde bulundu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER