Büyükşehir'den Asfalt Atağı Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’ne bağlı Camili ve Civanyaylağı Mahalleleri’nin bulunduğu bölgede taş ocağına gidip-gelen tır ve ağır tonajlı araçların kullanması için oluşturulan alternatif yolda sıcak asfalt çalışması yaptı. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine başlatılan çalışmalarda, 1800 metre yola 1697 ton sıcak asfalt döküldü.

Büyükşehir'den Asfalt Atağı Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’ne bağlı Camili ve Civanyaylağı Mahalleleri’nin bulunduğu bölgede bulunan taş ocaklarına gidip-gelen tır ve ağır tonajlı araçlar nedeniyle yaşanan asfalt sorununu çözdü.

Bölge sakinleri, Camili Mahallesi’ni kullanan araçlar nedeniyle yaşanan sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ne asfalt talebinde bulundu. Bu talebi dikkate alan Büyükşehir ekipleri çalışmalara hızlıca başladı. Asfalta hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlanan yol sayesinde artık yerleşim bölgesinden geçen tırlar ve ağır tonajlı araçlar, hem yolda bozulmalara neden olmayacak, hem de bu yeni güzergah sayesinde mahalle içi trafiğe karışmadan alternatif yoldan geçiş yapabilecek.

1800 metre yola 1697 ton sıcak asfalt döküldü

Tırların ve ağır tonajlı araçların geçmesi için vatandaşların kullandığı ana yolun 200 metre yakınından, yola paralel olarak ilerleyen alternatif yolda asfalta hazırlık çalışmalarını başlatan ekipler, yolda 1800 metre sıcak asfalt çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında 1.697,340 ton sıcak asfalt kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan yolun tamamlanmasıyla sorunu çözülen mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Asfaltlama çalışmaları yapılan alternatif yol ile vatandaşların kullandığı yolda bozulmaların önüne geçildi ve bölge halkı rahat bir nefes aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER