YÜCE BİR DAVANIN ÖNEMLİ SİMASI

YÜCE BİR DAVANIN ÖNEMLİ SİMASI: OĞUZHAN ASİLTÜRK

YÜCE BİR DAVANIN ÖNEMLİ SİMASI

YÜCE BİR DAVANIN ÖNEMLİ SİMASI: OĞUZHAN ASİLTÜRK

Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

İnancımızın temel kitabı Kur’an- Kerim’in Bakara Suresi 134. Ayette şöyle bir cümle vardır: ‘Onlar bir ümmetti, gelip geçti’. Nisa Suresi 85’te de şöyle buyrulur: ‘Kim iyi bir işe aracılık/öncülük ederse, onun da o işten bir payı vardır’. Meşhur da bir söz vardır, ‘nesillere dikkat edin, onlara özen gösterin, çünkü milletler her nesilde yeniden doğar’.

Bu Ayetler ve O’nun açıklaması anlamında milletimiz, o dönemin çok zor olan şartlarına rağmen, Cenabi Hakk’ın yardımıyla 1940’lı, 50’li yıllarda bir neslin yetişmesi için yoğun çaba sarf etti, bütün imkanlarını seferber etti. Fikir insanları, kanaat önderleri, cemaatleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla o neslin yetişmesi için ne lazımsa yaptı. Allah ta lütfetti ve neticede 1960’lı yılların sonunda 1970’li yılların başında ‘siyaseten bir nesil doğdu’. Emperyalistlerin, -o gün için- bir asırdan beri çalışarak milletimizi inancından tarihinden ve kültüründen koparıp kimliksiz, kişiliksiz bırakarak ‘başkalaşmalarını, bozulmalarını ve yozlaşmalarını, sonunda da hem tarihten kalan intikamlarını almaları, hem de daha rahat bir şekilde sömürülmelerini sağlamak için onlar da ellerinden geleni yapmışlardı. Tam da arzu ettikleri noktaya yaklaşmışlardı.

İşte Milletimizin, Allah’ın yardımıyla yetiştirdiği ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve o nesilden Rahmet-i Rahman’a en son uğurladığımız Oğuzhan Asiltürk Beylerin öncülüğünde sahaya sürdüğü bu nesil (Rabbim hepsinden razı olsun), ülkemizde hem emperyalizmin oyunlarını bozdu alt üst etti, hem de bu Müslüman Millete kendi inancını tarihini ve kültürünü daha iyi öğrenmesi için imkanlar sundu. Sanayileşmede, yerel yönetimlerde ve ülke yönetiminin her alanında devrim üstüne devrim gerçekleştirildi. Büyük yenilikler ve gelişmeler sağladı.

Ancak bu mücadele çok kolay olmadı. İçeriden ve dışarıdan birçok saldırılara maruz kalındı. Hiç umulmadık insanlardan darbe üstüne darbe yenildi. Önce Halkımızı ayartıp bu hareketin üzerine göndermek ve onların eliyle boğmak istediler, onu aştık siyasal partileri gönderdiler. Uzun mücadeleler sonunda partileri de yendik, bu kez yargıçları üzerimize gönderdiler, onlardan yılmadık aksine kapattıklarını daha güçlü bir şekilde açtık.

Bu safer, Tayyip Bey’in öncülüğünde, Erbakan Hoca’nın yetiştirdiği ikinci nesil devreye girdi. ‘Etkin bürokratlar’ı üzerimize gönderdiler, onların bizimle bin yıl yapmayı planladıkları mücadele, çok kısa bir zamanda Rabbimizin lütfuyla çöktü ve aleyhlerine döndü, paçalarını/omuzlarını bile kurtaramadılar, kaybettiler.

Kervan yürüdü, artık bu dava ülkemizin aşağı yukarı bütün alt yapı sorunlarını çözdüğü gibi, her alanda dev adımlarla ülkemizi dünya devleri arasına soktu. Ayrıca gönül coğrafyamıza ve mazlum milletlere birer uyanış vesilesi olarak fonksiyon icra etti. ‘One minute’ ve ‘Dünya beşten büyüktür’, diyerek dünyadaki sömürü, zulüm ve haksızlıklara dikkat çekti. Artık bu hareket, ülkemiz eliyle yeniden -şimdilik teoride de olsa- aleme nizam vermeğe başladı.

Allah’ın izniyle Milletimiz bu kutlu yolda her nesilde yeniden doğacak ve yeni yeni atılımlarla bu kervan hedefine ulaşacaktır. Böylece inşaallah ‘YAŞANABİLİR BİR DÜNYA’ nın yeryüzünde kuruluşuna, MİLLET olarak biz öncülük edeceğiz.

İŞTE Oğuzhan Asiltürk Bey, bu hareketin öncülerinin de önde gelenlerindendir. Erbakan Hoca’nın en yakın arkadaşıydı. Hem Allah’ın lütfuyla Erbakan Hoca ile beraber ve kol kola bu hareketi başlatmışlar, hem yürütmüşler, hem aynı çizgide nesil yetiştirmişler, hem de ömürlerinin sonuna kadar tertemiz bir ruhla bu mücadeleyi yürütmüşlerdir.

Oğuzhan Abi’nin şahsında bu nesli tebrik ve tes’id ediyorum. Kendilerini sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Bu şeref, tarihte az bir nesle nasip olmuş bir şereftir. Kendilerine mübarek olsun.

Rabbim, Oğuzhan Bey ve Erbakan Hoca başta olmak üzere, bu yolda vefat edenlerin cennetteki makamlarını âli eylesin. Sağ olanlarına sağlık ve sıhhatle dolu hayırlı uzun ömürler versin. Bu kervanı da hem içerden bozulma ve çürümelere, hem de dışarıdan gelebilecek her türlü oyun, desise ve saldırılara karşı muhafaza ve müdafaa eylesin, zafere ulaştırsın.

Amin, amin ALLAHIM amin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER