AKDENİZ BELEDİYE, EKİM AYI TOPLANTISI

AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

AKDENİZ BELEDİYE, EKİM AYI TOPLANTISI



 

Çeşitli gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısını; Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, konferans salonunda gerçekleştirdi.

Mecliste üyelere, Barış Mahallesi’nde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmaları yansıtan bir film izletildi. Yoklama, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulü ile başlayan toplantıda çeşitli gündem maddeleri görüşülerek komisyonlara sevk edildi.

“Kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek”

Barış Mahallesi’nde başlayan dönüşüm ve mahalle sakinlerinin memnuniyetini yansıtan filmin ardından Meclis üyelerine hitap eden Başkan Gültak, arsa bazlı olarak hak sahipleri ile yüzde 87’yi aşan anlaşma sağlandığını, tapu devirlerinde de 1 ay içinde yüzde 75’i bulacaklarını söyledi. Başkan Gültak; her yönüyle modern bir mahallenin inşa edileceği Barış’ta, yılbaşından sonra temel atma işinin başlayacağını belirterek; “Projede 415 konut, 45 işyeri, bir cami, bir kreş bir de kültür evimiz var. Otoparkları, peyzaj alanları, spor alanları ile kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek” dedi. Başkan Gültak; Turgut Reis Mahallesi’ni kapsayan kentsel dönüşüm projesinin de sürdüğünü kaydederek, 2022 yılı içinde sürecin netleşeceğini ifade etti.

“Akdeniz artık değişmeye başladı”

Sözlerini; “Akdeniz Mersin’in kalbi diyoruz ama şehrimiz yıllardır değişmemişti, Fakat artık değişmeye başladı” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Bu konuda desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımız Sayın Lütfi Elvan ve Murat Kurum ile TOKİ yetkililerine, ayrıca Meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun uğraşlarla 1 yılda bu noktaya geldik. Tabi kolay değil, bu işleri yapabilmek. Barış Mahallesi’ni birkaç kez ziyaret ettim, vatandaşların memnuniyeti çok. Bu da bizleri sevindiriyor. Akdeniz’e hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Karaduvar Balık Festivali’ne davet

Akdeniz Belediyesi tarafından, ilki 2019 yılında düzenlenen Karaduvar Balık Festivali’nin, bu yıl 9-10 Ekim 2021 tarihlerinde ikincisini düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Gültak; “İlk festivalimize çok büyük rağbet olmuştu. Tabi pandemi nedeniyle geçen yıl (2020) festivalimizi yapamadık. Tüm Meclis üyelerimizi, grup sözcülerimizi ve bütün vatandaşlarımızı, bu hafta sonu düzenleyeceğimiz Karaduvar Balık Festivali’ne davet ediyorum” dedi.

Komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri

Öte yandan Meclis toplantısında ilgili komisyonlara oybirliğiyle sevk edilen gündem maddeleri ise şöyle; “Belediye Meclis Başkanı ve üyelerine 2022 yılında Meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarı tespiti ile ilgili teklif. 2022 Mali yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri; 2022 Mali Yılı Performans Programı ve 2022 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili teklif.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Başkanlık bünyesinde faaliyetlerini yürütebilmesi amacıyla hazırlanan Görev ve Çalışma Yönetmeliği ve Başkanlık bünyesinde görev yapan personelin terfi, eğitim, kariyer planlaması, ikramiye ile ilgili kararlarda kullanılmasını sağlamak üzere hazırlanan Performans Değerlendirme Yönetmeliği ile ilgili teklifler. Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Kent Konseyi işbirliğinde yapımı gerçekleştirilen Çocuk Kütüphanesi'nin açılması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden izin alınmasıyla ilgili teklif.

Belediyeye ait bina sağlık istasyonuna dönüşecek

Toplantıda, Akdeniz ilçesi Iğdır Mahallesi 115 Ada, 2 Parselde 115,20 metrekare yüzölçümünde; Akdeniz Belediye Başkanlığı’na ait taşınmazın, ‘Sağlık İstasyonu’ olarak kullanılmak şartıyla Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne 10 yıl süreli bedelsiz tahsisi ile ilgili teklif de Meclisin oybirliğiyle komisyonlara gönderildi. Bir sonraki Meclis toplantısı, 15 Ekim 2021 Cuma günü saat 10:00’da yapılacak.

Sosyal Medya Adresleri: Facebook: AkdenizBelediyesi / Twitter: akdenizbld_ / Instagram: akdenizbld

Özel Kalem Müdürlüğü: 336 37 59-60 Faks: 336 40 16 Zabıta Müdürlüğü: 336 65 83 Evlendirme Müdürlüğü: 336 60 66 Teknik Birimler: 238 79 54-55 Yazışma Adresi: İhsaniye Mah. 123. Cad. 33170 Akdeniz/MERSİN www.akdeniz.bel.tr bilgi@akdeniz.bel.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER