Tarsuslu Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu

Tarsuslu Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu Covıd Nedeniyle Vefat Etti

Tarsuslu Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu

Tarsuslu Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu vefat etti

Mersin Tarsuslu Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu Covıd Nedeniyle Vefat Etti

Aslen Tarsuslu olan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu vefat etti

Vefat Eden Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu Düzenlenen Tören ile Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mersin Üniversi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu, Covid-19 nedeniyle 40 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybederek 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. Prof. Dr. Canataroğlu için Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik binası önünde tören düzenlendi.

4 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Ali Kaya, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ile Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu hocamızın ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu’nun herkes tarafından sevilen, çok değerli bir hekim olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hayatını kaybeden hocamız için büyük bir üzüntü duyduğunu kaydetti. Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; “Hocamız, Mersin’e geldikten sonra kendisiyle kısa bir süre içerisinde arkadaş olmuştuk. Kendisinin, benim ailem de dahil birçok hastası oldu. Hiçbirimiz onun yüzünü asık görmedik. Bir şey rica edeceğimizde hep güler yüzlüydü. Bizlere kendi ailesinden farksız davrandı. Allah, bizlere bir daha böyle bir konuşma yaptırmasın ve bu COVİD belasından da bir an önce hepimizi kurtarsın. Ülkemize, sağlık çalışanlarımıza, hastanemize güç kuvvet versin. Başımız sağ olsun” dedi.

Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu ile uzun yıllardır süregelen yakın bir dostlukları olduğunu ve kendi kardeşini kaybetmiş kadar üzgün olduğunu dile getiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “İnanılmaz bir üzüntü içerisindeyim. Bu anı yaşamayı hiç istemezdim. 11 yaşından beri kendisiyle arkadaşlığım, kardeşliğim oldu. Kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Hayata dair çok güzel bir bakış açısı vardı. Üniversitemiz, tıp camiası ve bölgemiz için çok büyük bir kayıp. Tüm ailesine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Yüreği temiz, değerli bir insanı kaybettiklerini aktaran Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, “Çok değerli bir büyüğümü kaybettim. Yıllardır tanıdığım bir ağabeyimdi. Her zaman sıkıntımız olup olmadığını sormuştu. Herkes tarafından çok seviliyordu. Yüreği tertemiz bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Herkes tarafından sevilen, değerli bir akademisyen ve hekimi kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisinde olduklarını söyleyen Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esen Akbay, “Çok üzgünüm. Bugün burada olmak çok zor. Arkadaşım mücadelesini kaybetti. Çok iyi bir insan, akademisyen ve hekimdi. Öğrencilerini çok seviyordu. Bugün burada onu çok seven mesai arkadaşlarıyla birlikte uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun. Ailesine sonsuz sabırlar diliyorum” dedi.

Törendeki kalabalıktan babalarının çok fazla seveni olduğunu gördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu hocamızın kızı Zeynep Canataroğlu ise acılı günlerinde törene katılarak, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER