Mersine Müjde İlk kazma 3 Ocak'ta

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanındaki projelerinden biri olan Metro’da imzalar atıldı. Projeye ilişkin yüklenim sözleşmesini, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ihaleyi kazanan Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı yetkilileri imzaladı.

Mersine Müjde İlk kazma 3 Ocak'ta

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanındaki  projelerinden biri olan Metro’da tarihi imzalar atıldı. “Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi Yüklenim Sözleşmesi”, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ihaleyi kazanan Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı tarafından imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin için raylı sistemler dönemini başlattıklarını belirterek, ilk kazmayı Mersin’in kurtuluşunun 100. yılı olan 3 Ocak 2022’de vurmak istediklerini söyledi.

Yüklenim Sözleşmesi’nin imza töreninde; Başkan Seçer, Dillingham Cont. Int. Inc Yönetim Kurulu Başkanı Werdell Henry Gildhouse, Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkazanç, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları, firma yetkilileri ve Prota Mühendislik Genel Müdürü Danyal Kubin yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi Yüklenim Sözleşmesi’nin imzalarını, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Dillingham Cont. Int. Inc Yönetim Kurulu Başkanı Werdell Henry Gildhouse ile Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkazanç attı.

“Mersin için raylı sistemler dönemini başlatıyoruz”

Başkan Seçer, imza töreni öncesinde yaptığı değerlendirmede, Mersin için raylı sistemler dönemini başlattıklarını belirterek, “Artık Mersin; metrosuyla, tramvayıyla anılacak; modern, çağdaş bir kent hüviyetinde olacak. Biraz sonra imzalayacağımız sözleşmenin bize maliyeti 3 milyar 379 milyon 404 bin 875 liradır. Bu proje içerisinde Metro’nun vagonları yok. Bunlar daha sonra projeye dâhil edilecek, alımları gerçekleştirilecek. İlk kazmayı, tarihimizin en önemli günü olarak değerlendirdiğimiz Mersin’in kurtuluşunun 100. yılı olan 3 Ocak 2022 tarihinde vurmak istiyoruz” dedi.

“48 ayda bitirilmesini öngörüyoruz”

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2021, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER