YEŞİLBOĞAZ: “HUKUKÇU OLMANIN DİYETİ VAR !”

YEŞİLBOĞAZ: “HUKUKÇU OLMANIN DİYETİ VAR !”

YEŞİLBOĞAZ:  “HUKUKÇU OLMANIN DİYETİ VAR !”

“HUKUKÇU OLMAK ÇAĞDAŞ OLMAK DEMEKTİR”

Mersin Barosu’nda stajını tamamlayan Stajyer Avukatlar Sebiha Kuru, Atilla Kale, Berfin Derman, Mahmut Taş, Zeliha Sena Gündüz ve Aliye Nur Aksoy, hak mücadelesi vermek için avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı attı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Hukukçu olmanın diyeti var. Hukukçu olmak çağdaş olmak demektir. Demokrat olmak demektir. İlerici olmak demektir. Bu ülkeyi şu anki bulunduğu durumdan bir adım daha ileriye götürmek demektir” dedi.

Mersin Barosu Genel Sekreteri Av. Adnan Günbay’ın katılımıyla baro başkanlık makamında düzenlenen yemin töreninde meslektaşlarına cübbesini giydirip avukatlık ruhsatnamesini takdim eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ettikleri yemine içsel olarak uymak zorunda olduklarını söyleyerek, “Mesleğinizi icra ederken bu yemini aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Birer hukukçu adayısınız. Hukukçu olmak için uzun bir yol kat etmeniz gerekiyor. Bizler hukukçu olmak için hala uğraşıyoruz. Ama hukukçu olmanın bazı diyetleri var. Bu bedelleri de siz ödemek zorundasınız. Bunlar nelerdir? Hukukçu olmak çağdaş olmak demektir. Demokrat olmak demektir. İlerici olmak demektir. Bu ülkeyi şu anki bulunduğu durumdan bir adım daha ileriye götürmek demektir. Başta cumhuriyetin değerleri olmak üzere, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileri götürmek ve yaşatmak, sizlerin boynunun borcudur. Hukukçu olarak bunlara sahip çıkmak zorundasınız” ifadesini kullandı.

 “ÖZGÜRLÜKLERE VE HAKLARA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDASINIZ”

Genç meslektaşlarına hak temelli bir meslek icra edeceklerini hatırlatan Yeşilboğaz, “Özgürlüklere, yaşam hakkına, çevre hakkına, hayvan hakkına sizler müdahil olmak, sahip çıkmak zorundasınız. Avukatlık sadece para kazanacağınız bir meslek değildir. Aynı zamanda toplumsal sorumluluk atfedilen bir meslektir. Bunun bilinciyle bu mesleği icra edeceğinize inanıyorum. Mersin Barosu’nun birer ferdi olarak, baromuza vereceğiniz katkılardan dolayı şimdiden sizlere teşekkür ediyor, başarılı bir meslek yaşamı diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER