Seçer, En Düşük İşçi Maaşı 7268 Tl oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ağustos ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda; idareden gelen 9, komisyonlara havale edilen 2, gündem dışı 1 olmak üzere toplam 12 madde görüşüldü.

Seçer, En Düşük İşçi Maaşı 7268 Tl oldu.

Başkan Seçer, toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ve en düşük işçi ücretinin 7268 TL’ye çıkarıldığını belirterek, İşçilerimizin günlük yevmiyelerini Haziran ayına göre yüzde 50 oranında artırdık. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

“En düşük işçi ücretini 7268 TL’ye çıkardık”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi ile MESKi’de toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirterek, “Belediyemiz ile belediyemize bağlı MESKİ’DE toplu iş sözleşmemizi imzaladık. İşçilerimizin günlük yevmiyelerini Haziran ayına göre yüzde 50 oranında artırdık. En düşük işçi ücretini de 7268 TL’ye çıkardık. Ne kadar yüksek ücret verilirse verilsin, hayat pahalılığı devam ettiği ve alım gücü düştüğü sürece ülkemizde ne yazık ki emeğiyle çalışan insanların yaşam standardı geriye doğru gidiyor. Bu gerçeğin de farkında olarak, işçilerimize 6 ayda bir enflasyon farkını da vereceğiz. Belediye olarak bir tarafta kamu kaynaklarını doğru şekilde halka hizmet olarak sunmak zorundayız, ama bir taraftan da hizmetleri yapan belediye çalışanlarımızın haklarını vermek durumundayız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER