SANDIKÇI, Öğrencilere Kudüs gezi sözü

İsrail’in Filistin ve Kudüs’e yönelik uyguladığı zulmü anlatan karikatür sergisi Samsun Valisi tarafından açıldı

SANDIKÇI, Öğrencilere Kudüs gezi sözü

BAŞKAN SANDIKÇI, ÖĞRENCİLERE KUDÜS GEZİSİ SÖZÜ VERDİ

İsrail’in Filistin ve Kudüs’e yönelik uyguladığı zulmü anlatan karikatür sergisi Samsun Valisi tarafından açıldı

İsrail’in yarım asırdır Filistin ve Kudüs’e yönelik uyguladığı zulüm ve işgali anlatan karikatür sergisi Samsun Valisi Doç Dr. Zülküf Dağlı’nın katılımıyla Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti. Serginin açılışında konuşmalarını yapmak üzere söz alan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülküf Dağlı, “Kudüs aslında gönlümüzde de fiziki olarak da bize yakındır. Kudüs, 500 yıl boyunca elimizde tuttuğumuz, maalesef 1912’den itibaren elimizden çıkan çok önemli bir değerdir. Yer yüzündeki üç mukaddes mescitten birisidir Kudüs. Kudüs bilincini devamlı taze tutmamız gerekiyor. Bu bilinci sürekli yaşatmak zorundayız. Yoksa izleyen durumunda oluruz ve orada bir varlık gösteremeyiz. Orada bulunan Osmanlı eserlerinin tarumar edilmeye çalışıldığını üzülerek görüyoruz. Okul müdürlerimizden, öğretmenlerimizden rica ediyorum, öğrencilere biraz tarih okumaları ve Kudüs okumaları yaptırsınlar. Bu bakımdan bugünkü sergimizi çok önemli buluyorum” dedi.

“Bu eserler insanlığın suçunu haykıran Sessiz Çığlık’tır”

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geçen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bugün burada, insanlığın gözü önünde cereyan eden zulmü, işkenceyi, insanlık suçunu, işgali, bebek katliamını, arsızlığı, azgınlığı ve dünyanın bütün bunlar karşısında sessiz kalışının sergisini görmek üzere bulunmaktayız. Yarım asırdan fazladır terör devleti İsrail’in Kudüs ve Filistin halkına yönelik işlemiş olduğu insanlık suçlarını resmeden karikatürlerden müteşekkil bu sergi, yıllardır üç maymunu oynayarak zulmün ortakçılığını yapmış insanlığın yüzüne suçunu haykıran sessiz bir çığlıktır aslında” şeklinde konuştu.

“Sergilenen çizimlerde gayrimüslim sanatçıların da eserleri var”

“Kudüs bütün bir insanlığın kodlarını taşıyan kutsal bir beldedir” diyen Başkan Sandıkçı, devamında şunları söyledi: “Orada nice peygamberler neşet etmiş ve hak davaları için hayatları pahasına mücadele vermişlerdir. Kudüs ve Filistin; kültürü, tarihi, coğrafyası ve inanç yapısıyla bu bağlamda tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu topraklarda huzuru ve barışı hâkim kılmak sadece Müslümanların değil, bütün bir insanlığın ortak ülküsü olmalıdır. Sergilenen çizimler arasında gayrimüslim sanatçıların da eserlerinin yer aldığını görmekteyiz. Çünkü vicdan sahibi hiçbir insan cinnet seviyesini aşmış canilikler karşısında duyarsız kalamaz; kalmamalıdır.”

Derece Yapan Öğrencilere Kudüs Gezisi

Başkan İbrahim Sandıkçı “Sergimizi teşriflerinden dolayı Sayın Valimize, İlçe Kaymakamımıza, çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projede paydaş olduğumuz Mirasımız Derneği’ne ve sergimizin öğrenci kardeşlerimizle buluşmasını sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze hassaten teşekkür ediyorum. Kudüs özgür oluncaya dek gençlerimizin gündeminden Kudüs’ü düşürmemeliyiz. Bugünü daha değerli, daha anlamlı kılmak adına, bu okuldan üniversite sınavlarında ilk 10 bine girecek öğrencilerimizi iki idarecimizle birlikte Kudüs’e gönderme sözü veriyoruz” dedi.

“Kudüs Peygamberimizin emanetidir”

Canik Belediyesi ve Mirasımız Derneği tarafından gerçekleştirilen sergi etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mirasımız Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhan Topçu, “Kudüs bizden bir şeyler bekliyor. Bir şeyler yapma adına kendimizi sorumlu hissetmeliyiz. Kudüs, kıyamete kadar Peygamber Efendimizin bize bir emaneti. Kudüs özgür olana kadar Peygamber Efendimizin bu emaneti sırtımızda olacak” diye konuştu.

27 Ekim tarihine kadar ilçedeki okullarda devam edecek olan serginin açılış törenine katılan yetkililer, kurdele töreninin ardından öğrencilerle birlikte sergiyi gezdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2021, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER