OMÜ İlahiyat Fakültesi yeni dekan belli oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığında yapılan devir teslim töreniyle Prof. Dr. Osman Şahin, dekanlık görevini devraldı.

OMÜ İlahiyat Fakültesi yeni dekan belli oldu

OMÜ İlahiyata Dekanlığına Prof. Dr. Osman Şahin

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığında yapılan devir teslim töreniyle Prof. Dr. Osman Şahin, dekanlık görevini devraldı.

Haber Merkezi-Omü İlahiyat Fakültesi Dekanlığında Görev Değişimi

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığında yapılan devir teslim töreniyle Prof. Dr. Osman Şahin, dekanlık görevini devraldı. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Ortaya koyduğumuz düşüncelerden birisi de çatışmazlık kavramıdır. Fakültelerimizde kimsenin kimseyle uğraşmamasını istiyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın da katıldığı devir teslim törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr Cengiz Batuk ile Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep de iştirak etti.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Fakültenin gelişimi adına göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederken, dekanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Osman Şahin’e de yeni görevinde muvaffakiyet diledi.

Fakültenin konferans salonunda gerçekleşen görüşmede Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Biz göreve başladığımız günden itibaren ortaya koyduğumuz düşüncelerden birisi de çatışmazlık kavramıdır. Biz fakültelerimizde kimsenin kimseyle uğraşmamasını, özlük haklarına dokunulmamasını istiyoruz. Bu doğrultuda İlahiyat Fakültesini hassasiyet, insani ilişkiler, bilim açısından sürece katkı sağlaması açısından model bir fakülte olarak görüyoruz. Gelecekte bir idealimiz var oda Ondokuz Mayıs Üniversitesini hak ettiği konuma getirmek” dedi.

Tören, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Fotoğraf : Prof Dr Osman Şahin 

Prof.Dr. Osman Şahin: Özgeçmişi

30.01.1964 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde doğdu.

İlkokulu ve İmam-Hatip Lisesi’ni Bulancak’ta bitirdi. 1983 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu.

Aynı yıl Konya’nın Yunak ilçesi İmam-Hatip Lisesi’ne Meslek Dersleri öğretmeni olarak tayin oldu. 1991 yılında Amasya’nın Suluova ilçesi Eraslan köyü Orta Okulu’na, 1993’te Suluova İmam-Hatip Lisesi’ne atandı.

Aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri’nde İslâm Hukuku Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimine başladı ve 1996 yılında bu eğitimi tamamladı. Aynı yıl İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda Doktora’yı kazandı. Kasım 1996'da Temel İslam Bilimleri, Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi olarak O.M.Ü. İlahiyat Fakültesi’ne atandı. 2002 yılında “İslam Hukukunda Fetva Usulü” adlı tez ile doktorayı tamamladı.

Ocak 2009'da aynı Fakültede İslam Hukuku Anabilim Dalı'nda Yrd. Doç. olarak atandı.

Ocak 2011'de "İslam Hukukunda Seferilik ve Hükümleri" adlı çalışmasıyla İslam Hukuku Anabilim Dalı'nda Doçent, Ocak 2017'de "İslam Hukukunda Zamanaşımı" adlı çalışmasıyla Profesör oldu.

Halen bu Fakültede öğretim üyesi görevine devam etmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır.

Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2021, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER