Otobüs Yerleşkesi Hizmete Girdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış”   mottosuyla başlattığı açılışların 7.’si ‘Toplu Taşıma Yerleşkesi’ oldu.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, 272 yeni otobüsün son 41 adedi de teslim alınırken, içinde modern İzleme Koordinasyon Merkezi’nin yer aldığı otobüs yerleşkesi açıldı.

Otobüs Yerleşkesi Hizmete Girdi

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı partilerinin il başkanları da katıldı.

Millet ittifakı olarak adaleti ve hukuku getireceğiz”

Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçoğlu, vatandaşlara seslenerek, “Hiç endişe etmeyin, Millet ittifakı olarak bu ülkeye gerçek anlamda adaleti ve hukuku getireceğiz. Biz toplumda asla ve asla ayrımcılık yapmayız. Bu ülkede bayrağımızın altında, herkesin huzur içerisinde yaşamasını isteriz. Hiç kimseyi, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ayrımcılık yapmadan kucaklayacağız” dedi.

Türkiye’de devletin yapılanmasında ciddi bir çürümenin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Mafyanın devlet yönetiminde zaman zaman etkin olduğunu, bazı grupların iktidar sahipleri ile birlikte fotoğraflar çektirdiğini de biliyoruz. Emin olun ister adı ‘beşli çete’ olsun, ister ‘uyuşturucu baronları’ olsun. Bu ülkeden tamamının kökünü kazıyacağım. Yüce Allah'tan başka korkacak hiçbir şeyimiz yoktur bizim” diye konuştu.

“Kavganın ülkeye hiçbir yararı yok”

Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu ve ülkede huzur içinde yaşamak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Elbette ki baskılar ve tehditler geliyor. Ama şunu bilin, vız gelir, tırıs gider. Asla ve asla ödün vermeyeceğiz. Türkiye’de beraber yaşamak istiyoruz. Kadını erkeğiyle, yaşlısı genciyle birlikte yaşamak istiyoruz. Kavganın bu ülkeye getirdiği hiçbir yarar yok. Kavganın sadece ve sadece hüzün ve acı getirdiğini biliyoruz. O zaman niye kavga ediyoruz? Siyasetçiler kavga ettiriyorlar. Kavgadan medet umuyorlar” diyerek ülkeye gerçek anlamda huzuru getirmek için mücadele edeceğini vurguladı.

Belediye Başkanlarımız her kuruşun hesabını veriyorlar”

CHP’li belediye başkanlarıının harcadıkları her kuruş için  halka hesap verdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu “Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim, ‘Harcadığınız para sizin paranız değil, vatandaşın parası. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete verdiğiniz zaman, Belediye Başkanı ile halk arasında sağlıklı bir güven ilişkisi doğar’ dedim. Bir siyasetçi için en önemli görev halkına hesap vermektir. Halkına hesap veremeyen veya hesap vermekten kaçınan bir siyasal lider, bilin ki malı götürüyordur. Ona izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

“Yeter artık dememiz lazım”

Ülkede yaşayan insanların ferasetine güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yeter artık dememiz lazım. Yeter ya! Milleti soydunuz, milleti batırdınız. Açlık, sefalet diz boyu. Türkiye'yi buradan çıkaracağız. Beraber, birlikte çıkaracağız. Onurumuzla ve gururumuzla çıkaracağız. Sandığa gideceğiz, o oyu vereceğiz ve demokrasiden, insan haklarından yana bir siyasal iktidarı getireceğiz. O zaman göreceksiniz güzel bir Türkiye nasıl büyürmüş, nasıl kalkınırmış, nasıl yönetilirmiş. Sadece bölgemize değil dünyaya da göstereceğiz” diye konuştu.

“Lobilerin değil, vatandaşın hakkını savunacağız”

Çiftçinin ve üreticinin elektriğe bedava ulaşabilmesi için neler yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Zengin bir ülkeyiz, her türlü imkanımız var aslında. Taşımız, toprağımız her şey bereketli. Allah'ın güneşi bedava, panelleri yaparsınız, elektrik üretirsiniz, kooperatifi kurarsınız. Çiftçi hem elektriği ücretsiz kullanır, artan elektriği de satarsınız çiftçi ayrıca gelir elde eder. Bunlar yapmıyorlar. Neden? Lobilere teslim olmuşlar. Lobilere çalışıyorlar. Biz lobilerin değil vatandaşın hakkını ve hukukunu savunacağız” dedi.

“Öğrencilerin 1 TL’ye otobüse binmeleri son derece güzel”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüslerini ve ulaşımın öğrencilere 1 TL olması hizmeti ile ilgili de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, “Güzel otobüsler hizmete girecek, otobüslere bineceksiniz. Özellikle öğrencilerin 1 liraya o otobüse binmeleri de son derece güzel bir olay. Belediye Başkanımızı bu çerçevede yürekten kutluyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER