Akdeniz Belediyesi Ekipleri Hemen yola çıktı

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlar için teyakkuza geçtiklerini; bölgeye arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel ve iş makinesi desteği, gıda, çadır ve battaniye gönderdiklerini belirtti.

Akdeniz Belediyesi Ekipleri Hemen yola çıktı

Akdeniz Belediye Meclisi’nin 6 Şubat 2023 tarihli birleşimi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve can kayıplarına neden olan 7,4 şiddetindeki büyük deprem nedeniyle, yasa gereği yapılan açılıştan kısa süre sonra kapandı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, deprem nedeniyle yaptığı açıklamada yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara şifalar diledi.

“Bölgeye onlarca personel ve iş makineleri gönderdik”

Depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere elektrikli soba, battaniye ve bebek bezi toplamak için yardım kampanyası başlattıklarını belirten Başkan Gültak, “Devletimiz, sabahın 4’ünden itibaren tüm gücü ve ekipleriyle birlikte yoğun bir müdahale, arama-kurtarma faaliyeti içinde. Ben de sabah 4 sularında Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımız ile telefonla görüşmeler yaptım. Sonuç itibariyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) gelen talimat doğrultusunda makine ikmal sahamızdan 30 personelimizle birlikte 2 adet kazıcı yükleyici lastik tekerlekli kepçe, 1 paletli eskavatör, 4 damperli kamyon, iş makinelerinin nakliyesi için 2 tır, 1 kamyonet ve 1 minibüs Kırıkhan bölgesine gönderdik.  Zabıta Müdürlüğümüzde acil kurtarma konusunda uzman 13 personelimizi yine AFAD’ın koordinesinde Gaziantep’e gönderdik. Depremden etkilenen Mersinliler için de Millet Bahçesi’nde çadırlar kurduk. Mahalle kültür ve sanat evlerimizi, taziye evlerimizi ve belediye konferans salonumuzu insanlarımıza açtık. Belediyemize, çadırlara ve kültür evlerine gelen vatandaşlarımıza yiyecek ve sıcak içecek ikram ettik” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER