Mezitli Belediyesi’nde ‘Eşitlik’ Şartı

Mezitli Belediyesi’nde ‘Eşitlik’ Şartı

Mezitli Belediyesi’nde ‘Eşitlik’ Şartı

Toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarına büyük önem veren ve tüm bireylerin konumunun güçlendirilmesi için hizmet sunan Mezitli Belediyesi’nde, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nın imzalanması, Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından 2005 yılında imzaya açılan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı, Avrupa'daki yerel ve bölgesel yönetimlerin, yetkilerini kullanmak ve ortaklıklar oluşturmak suretiyle, vatandaşlar için daha fazla eşitliği hayata geçirme görevi edinmelerini amaçlamaktadır.

Mezitli Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısında, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalama yetkisi vererek eşitlik yolunda oldukça önemli bir adım attı. Şartın imzalanmasının ardından iki yıllık süreç içerisinde ‘Mezitli Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın da hazırlanıp uygulamaya konulacağı belirtildi.

Buna ek olarak Nisan 2021’de gerçekleştirilen meclis toplantısında, 2022 yılı bütçesinin “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” şeklinde hazırlanması yönünde oy birliğiyle karar alınmıştı. 2022 yılı bütçesinin toplumsal cinsiyete duyarlı bir şekilde hazırlanması yönünde alınan kararın ve Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nın imzalanmasının önemini vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Geçtiğimiz meclis toplantısında alınan kararla “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” hazırlayan öncü belediyeler arasında yerimizi almıştık. Şimdi de tüm plan, uygulama ve hizmetlerimizi toplumsal cinsiyet eşitliği odağında yapacağız. Zaten bu konuda Türkiye’de örnek belediyelerden biriyiz. Belediye idari kadrolarımıza bakarsanız kadın yönetici sayısının erkeklerden daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’na imza atarak bu konuyu bir eylem planı ve programı dahilinde gerçekleştireceğiz. Belediye meclis üyelerimiz de oy birliği ile karar alarak bizlere büyük destek sağlamışlardır. Tüm meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Mezitli Belediye Meclisi ‘Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’ üyeleri, yerel yönetimde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli kararlar alındığı için ve bu konuya gerekli özeni gösterdiği için Başkan Tarhan’a teşekkürlerini ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2021, 04:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER