2020 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ

2020 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ

2020 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI 2. OLAĞAN OTURUMUNDA, 2020 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ


 

Tarsus Belediye Meclisi, Mayıs ayı 2. Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yönettiği oturum ile gerçekleştirdi.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, tek maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 17.05.2021 tarih ve 2021/5-1 (98) sayılı karar ile Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havale edilen ve 18.05.2021 tarihinde yapılan toplantıya katılan komisyon üyelerinin oy çokluğu ile uygulanmasına karar verilen, 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı görüşülüp karara bağlandı.

Yapılan oylamada Tarsus Belediyesi 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi.

BOZDOĞAN; “EĞRİ CETVELDEN DOĞRU ÇİZGİ ÇIKMAZ” BİZİM CETVELİMİZ DOĞRU “DOĞRULARIN YEMİN ETMEYE İHTİYACI YOKTUR”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şeffaflığımızdan ve halkın yararına olan hizmet üretiminden asla taviz veremeyeceğiz, dedi.

Başkan Bozdoğan, konuşmasının devamında; “Tarsus’un özellikle köylerinin, merkezinin sorunlarının konuşulması beni çok mutlu ediyor. Çok küçük ayrıntıya takıldığı zamanda konuşmalardan çıkacak olaylarda sadece bir siyasi cambazlığa gidecek sıkıntılar ortaya konuluyor. Burası hizmet birimi, hizmeti yaparken de siyaseti ister istemez geri plana koymak zorundayız ama iyi siyasetin, erdem sahibi olmanın, iyilik sahibi olmanın en önemli konusu insanların kendini eğitmesi gereken üç tane önemli alan olduğuna inanan birisiyim. Bunlardan birinin arzu ve öfkeyle ilgili olanı: kişi asla arzularındaki işareti gözden kaçırmamalı ve nefret ettiği şeylerin içine düşmemelidir. İkinci uymamız gereken en önemli olaylardan biri de dürtülerimizdir yani görevlerimizdir, kişi iyi niyetle eyleme geçmeli. Üçüncüsü de yanılgılardan uzak durmak, iradeli kalabilmek ve yargı sürecini o şekilde işletmektir. Bu üçünden bana göre en önemlisi, ilk yoğunlaşmaması gereken tutkularımızla ilgili olan ilk söylediğim sözdür. Güçlü duygular ancak tutkumuza ve öfkemize yenik düştüğümüzde ortaya çıkar o yüzden ki problemi ve nedenlerini konuşup çözüm hakkında hiç konuşmamak sızlanmaktır. Az önce tartıştık, tartışma konumuz belli. Satışlara bakıyoruz, aslında Türkiye’de dört yüz bin nüfusa sahip bir yerde, böyle bir yerdeki satışta Tarsus Belediyesi’nin satıştan para kazanmak gibi derdi, niyeti yok. Tam tersi Tarsus Belediyesi’nin daha fazla yeşil alan ortaya koyabilmek için derdi kamulaştırmayla. Hatta bununla ilgili bütçeye de para ayırıyoruz ve defalarca da görüşme yaptıklarımız bizim hisseli satışlarımızdan veya verdiklerimizden daha fazlasını satın almaya özen gösteriyoruz. Bizim bir özelliğimiz var: tencerede pişiriyoruz ama kapağında yiyoruz. Olanla yetiniyoruz yani. Pencerede pişirip kapağında yemenin aslında ne kadar önemli olduğunu tüm müdür arkadaşlarıma tek tek anlatıyorum. Tüm kamuoyunun ve meclis üyesi arkadaşlarımın şunu iyi bilmesini istiyorum; Hz Ali’nin dediği gibi “Eğri Cetvelden Doğru Çizgi Çıkmaz” Bizim cetvelimiz doğru. Ayrıca “Doğruların Yemin Etmeye İhtiyacı Yoktur” demiş Mevlana, bizim de yemin etmeye hiç ihtiyacımız yok, yaptığımız her şey ortada. Bütün vatandaşlarımız buradaki bütün bilgileri müdür arkadaşlarımdan alabilir, artı gerekli açıklamayı da öğrenebilir” şeklinde ifadelere yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER