Mersin’i bir liman şehrine çevirmenin temelini atıyoruz

Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı ilk oturumunu M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Mersin’i bir liman şehrine çevirmenin temelini atıyoruz

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Başkan Gültak, “1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası” kapsamında kentte düzenlenen çeşitli etkinlikler hakkında Meclis’i bilgilendirdi. “En kıymetli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza temiz, sağlıklı ve güzel bir dünya bırakmak hepimizin görev ve sorumluluğudur” diyen Başkan Gültak; “Dünya Ortak Evimiz, Sıfır Atık Geleceğimiz” sloganıyla Mersin’de organize edilen ve Akdeniz Belediyesi’nin de katıldığı etkinlikleri anlattı.

“Bu dünya bize miras değil, çocuklarımızın emanetidir”

Başkan Gültak; “Cumhurbaşkanlığımızın genelgesi doğrultusunda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından doğamız ve çevremiz için gerçekleşen bu önemli etkinliklere imza atan kurum ve kuruluşlara; doğamıza ve çevremize karşı farkındalığın artmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum. Akdeniz Belediyesi olarak, en kıymetli varlığımız olan çocuklarımıza daha yaşanılır bir dünya, daha sağlıklı bir doğa ve temiz bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu dünyanın ve doğanın bir miras değil, çocuklarımızın bizlere emaneti olduğunu unutmuyor, tüm halkımızın 1-7 Haziran Çevre Haftası’nı tebrik ediyorum” dedi.

Diyarbakır ve Gaziantep ile kardeş şehir ilişkisi kurulacak

Gündem maddelerinin okunması ve komisyonlara havalesiyle devam eden Meclis’te; Diyarbakır ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri ile Akdeniz Belediyesi arasında ‘Kardeş Belediye’ ilişkisi kurulması ile ilgili protokol hazırlanması ve sözleşmeler imzalanması konusunda Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili teklif okundu. Her iki teklif oybirliği ile komisyonlara sevk edildi.

Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri…

Toplantıda, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği ‘ek ödenek’ başlıklı 37’nci maddesine göre, müdürlüklerin ek ödenek talepleri sonucu oluşan ek ödeneklerin eklenmesiyle ilgili teklif komisyonlara havale edildi. Karaduvar Mahallesi’nde 6 bin 278 metrekare yüzölçümlü tarla niteliğinde, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ‘mezarlık’ olarak işaretli, fiilen de mezarlık olarak kullanılan taşınmazın Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapılmasıyla ilgili teklif komisyonlara sevk edildi.

Mesudiye Mahallesi, 909 ada, 4 parselde bulunan taşınmazın satış ve kiralanması ile ilgili teklif ile Yalınayak Mahallesi, 4094 ada, 1 parsel nolu bin 775 metrekare yüzölçümündeki taşınmazın ‘taziye evi’ yapılması şartıyla Akdeniz Belediyesi’ne hibe edilmesiyle ilgili teklif oybirliği ile komisyonlara gönderildi.

Meclis’te, eski Yenitaşkent Belediyesi ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği teklifi de komisyonlara sevk edildi. Adanalıoğlu Mahallesi’nde artan enerji ihtiyacının devamlılığı için Toroslar EDAŞ tarafından hazırlanan trafo yeri işaretlenmesini içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile konu oybirliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediye Meclisi, bir sonraki toplantısını 10 Haziran 2022 Cuma günü saat 10:00’da yine belediye konferans salonunda gerçekleştirecek.

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER