Uyuşturucuya Karşı Sanatla Tiyatro Oyunu İle İzleyiciye Mesaj

Son yıllarda ülkemizde uyuşturucu (veya bağımlılık yaratan maddelerin) kullanımının giderek artması ve yaygınlaşması ve daha küçük yaşlara inmesi, bu sorunun büyük bir toplumsal yaraya dönüştüğünü gösteriyor.

Uyuşturucuya Karşı Sanatla Tiyatro Oyunu İle İzleyiciye Mesaj

Öte yandan, son günlerde Mersin’in adı gün geçmiyor ki uyuşturucu operasyonu ile birlikte anılmasın. Gün geçmiyor ki çevremizde uyuşturucu kullanan gençlerimizin ve ailelerimizin dramlarına şahit olmayalım. Bu sorun Mersin’in tüm ilçelerinde, köy ve mahallerinde yaygınlaşmaktadır. Mersin Emniyet Müdürlüğüne ve personeline bu konudaki özverili çaba ve çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Ancak, tüm bu çabalara rağmen yakalanan uyuşturucu miktarlarının her geçen gün artması, 'Mersin acaba NARKOKENT mi oluyor?’ haklı bir halkımız arasında artmasına neden olmaktadır?

Geçtiğimiz günlerde Mersin’deki yerel gazetelerimizde (23 Mayıs 2022) “Uyuşturucu ile Mücadele Eden Aileler Derneği”nin Yerel Yönetimlere çağrı yapan açıklamalarını ve çığlıklarının duyduk. Buradan bu ailelerimizin ve çocuklarının ızdıraplarını paylaştığımızı duyuruyor, çabalarına destek olduğumuzu ifade ederek, onları selamlıyoruz.

Giderek büyüyen bu toplumsal sorunla, topyekun mücadele edebilmesi için “Uyuşturucuya Karşı Ulusal Mücadele Programı (UKUMP)” başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda iktidara, TBMM’ne ve tüm milletvekillerimize ve yerel yönetimlerimize ailelerin ve gençlere yardımcı ve destek olmak için zaman geçirmeksizin harekete geçmeleri için çağrı yapıyoruz.

Bu saptamadan hareketle , Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Mersin Şubesi olarak, ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına Girerken Halkla Buluşma Toplantı ve Etkinlikleri’mizin -3.sünü bu sorunla ilgili  yapmaya karar verdik. Kurucu önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençliğimizin uyuşturulmasına, daha fazla ailelerin ve gençlerimizin büyük acılar çekmesine duyarsız kalmamak, gençliğimizi uyarmak ve ailelerin sesine ses olmak için “UYUŞTURUCUYA KARŞI SANATLA” sloganıyla AYIN GÖLGESİ isimli tek perdelik hazırladığımız ekte görseli tiyatro oyunumuzu  8 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 19:30 DA YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ SALONUNDA ilk kez sahneliyoruz. Bu tiyatro oyunumuzun hazırlanmasında destek olan SANEV ile  tiyatrocu gençlerimize özverileri için teşekkür ediyoruz. Tüm Mersinlileri ve özellikle tüm gençlerimizi bu tiyatro oyunumuzu izlemeye davet ediyoruz.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2022, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER