Kıbrıs Barış harekatının 47. Yıldönümü

KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 47 NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

Kıbrıs Barış harekatının 47. Yıldönümü

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ MERSİN İL BAŞKANLIĞININ KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 47 NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

Büyük Türk Milleti ve onun bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkı rum zulmünden ve katliamlarından kurtulmak için kahraman ordumuz ve Kıbrıs Türk Mücahitler ile 20 Temmuz 1974 tarihinde mutlu barış harekatını gerçekleştirerek Kıbrıs Türk Halkı özgürlüğüne ve egemenliğine kavuşturmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin garantörlük hakkını kullanarak gerçekleştirdiği 1974 Barış harekatı ile ada ikiye bölünmüş olup Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesi sonunda 15 Kasım 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuştur.

Kıbrıs Barış harekatının ilimizden başlaması 20 Temmuz tarihini Kıbrıslı Türkler için olduğu kadar Mersin Halkı içinde önemli kılmaktadır.

Rum zulmünden kurtulan Kıbrıs Türk halkı; kahraman askerimizi kucaklayıp büyük bir özlem ve sevgiyle bağrına basarak sarılmıştır.

Akdeniz’in üçüncü büyük adası olan K.K.T.C. doğu Akdeniz’deki jeopolitik ve stratejik konumunun önemini vurgulayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ünde işaret ettiği gibi “ Kıbrıs’a dikkat ediniz bu ada bizim için çok önemlidir” sözüyle vurgu yapması adanın ehemmiyetini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuzey Kıbrıs’ın her türlü hak ve menfaatinin korunmasında daima yanında olduğunu huzurun korunması ve refah seviyesinin yükseltilmesindeki desteğini sürdürme kararlılığı ile her daim yanında olduğu herkesçe bilinmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kıbrıs Türk Halkının bu günlere gelmesinde her zaman destek olan devletimize, Kahraman Türk Ordumuza, Gazilerimize şükranlarımızı sunar vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ALLAH’ tan rahmet diler tüm halkımızın barış ve özgürlük bayramını kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.

Halil KUR, TEMAD Mersin İl Başkanı

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER