Karlı ve soğuk günler geri dönüyor

Yılın ilk soğuk hava dalgası hafta sonunda gelecek. Birçok kentte kar yağışına neden olacak. Cumadan itibaren hava yavaş yavaş soğumaya başlayacak. Cumartesi beklenen kar yağışının pazar günü hızını arttırması bekleniyor.

Karlı ve soğuk günler geri dönüyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz ile Aydın ve Muğla çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Göller yöresinde hafif olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Yılın ilk soğuk hava dalgası haftasonunda gelecek. Birçok kentte kar yağışına neden olacak. Cumadan itibaren hava yavaş yavaş soğumaya başlayacak.

İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara'da kar yağışı ihtimali bulunuyor. Cumartesi beklenen kar yağışının pazar günü hızını arttırması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla ve Aydın çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batısının parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı, Göller yöresinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı, kuzeydoğusunda yer yer sis bekleniyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER