Eski Hükümlülere İş Kur dan eğitim

Mersin'de eski hükümlülere yönelik meslek edindirme kursları açılacağı bildirildi.

Eski Hükümlülere İş Kur dan eğitim

 

İşkur Mersin İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı işbirliğinde, eski hükümlü statüsünde iş arayanlara yönelik mesleki eğitim faaliyetleri düzenleneceği belirtildi. 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği' ve 'Boru Kaynakçısı' mesleklerinde açılacak olan kurslardan toplam 20 eski hükümlünün faydalanmasının planlandığı kaydedildi. Ayrıca, mesleki eğirim faaliyetleri sonrasında eski hükümlülere 'İş ve Meslek Danışmanlığı' hizmeti verilerek iş sahibi olmaları yönünde çalışma yapılacağı da ifade edildi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, planlanan eğitimle işgücü piyasasına girmekte zorlanan eski hükümlü statüsündeki iş arayanların, meslek edinerek iş sahibi olmalarını arzuladıklarını belirtti. Kurumsal anlamda normal statüde iş arayanların yanı sıra engelli, eski hükümlü, uzun süreli işsizler gibi dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getiren Kutlu, konuyla ilgilenen vatandaşların kurumun iş ve meslek danışmanlarından ayrıca detaylı bilgi alabileceklerini ifade etti.

Ülkemizde işsizliğin temel nedenlerinin başında mesleksizliğin geldiğine vurgu yapan Kutlu, "Ayrıca işgücü piyasası, meslek seçimi, iş arama konularındaki bilgi eksikliği ve iş hayatına girmedeki yapısal engeller, iş hayatının önemli yapı taşlarını oluşturmaktadır. Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitim faaliyetlerini sürdürürken, engelli statüde iş arayanlar, eski hükümlülere gibi dezavantajlı gruplara yönelik de özel programlara önem vermektedir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER